Τσουνάμι απειλεί τη Χαβάη μετά τα 7,7R στον Καναδά

Σεισμός

Σεισμός.Πηγή φώτο(pournari.blogspot.com)

Στη Χαβάη κατευθύνεται τσουνάμι που προκλήθηκε από το σεισμό των 7,7 Ρίχτερ που έπληξε σήμερα την περιοχή των Νησιών της Βασίλισσας Σάρλοτ, στ΄ανοικτά της δυτικής ακτής του Καναδά, ανακοίνωσε το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό.

Το πρώτο κύμα του τσουνάμι αναμένεται να φθάσει στη Χαβάη σήμερα στις 08:28 ώρα Γκρίνουιτς (22:28 τοπική ώρα Σαββάτου). Αξιωματούχοι του Κέντρου Προειδοποίησης για Τσουνάμι δήλωσαν ότι αναμένονται κύματα ύψους από ένα ως δυο μέτρα.

Οι κάτοικοι κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τις παράκτιες περιοχές, ενώ σειρήνες ηχούν σε όλα τα νησιά της Χαβάης.

Προειδοποίηση για τσουνάμι εξεδόθη και για τις ακτές της καναδικής επαρχίας της Βρετανικής Κολομβίας και της Αλάσκας.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 03:04 ώρα Γκρίνουιτς στην περιοχή του αρχιπελάγους Χάιντα Γκουάι και έγινε αισθητός σε ένα μεγάλο μέρος στο κεντρικό και βόρειο τμήμα της επαρχίας της Βρετανικής Κολομβίας, συμπεριλαμβανομένων των Πρινς Ρούπερτ, Κεσνέλ και Χιούστον, διευκρίνισε το υπουργείο, το οποίο πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές.

Σύμφωνα με το αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής, το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε 139 χιλιόμετρα νοτίως της πόλης Μάσετ και το εστιακό της βάθος στα 10 χιλιόμετρα.

Το αρχιπέλαγος Χάιντα Γκουάι αποτελούν 150 νησιά με συνολικό πληθυσμό 5.000 ανθρώπων, στ΄ανοικτά της επαρχίας της Βρετανικής Κολομβίας.

email
Πηγή άρθρου: ethnos.gr