«Βαθιά συγκινημένη» από τις εκδηλώσεις προς τιμή της η Ελισάβετ

Ελισάβετ

«Βαθιά συγκινημένη» από τις εκδηλώσεις προς τιμή της η Ελισάβετ.

Στην πρώτη της παρέμβαση στις τέσσερις ημέρες των εορταστικών εκδηλώσεων η βασίλισσα Ελισάβετ εξέφρασε τη βαθιά της συγκίνηση για τον τεράστιο λαϊκό ενθουσιασμό που προκάλεσαν οι τελετές για το αδαμάντινο ιωβηλαίο της, οι οποίες ολοκληρώθηκαν την Τρίτη.

«Αισθάνθηκα ταπεινή μπροστά στα γεγονότα που παρακολούθησα», δήλωσε σε ένα σπάνιο τηλεοπτικό μήνυμα προς το έθνος και πρόσθεσε ότι «με συγκίνησε βαθιά που είδα χιλιάδες οικογένειες, γείτονες και φίλους να γιορτάζουν μέσα σε πνεύμα αγαλλίασης».

«Ο πρίγκιπας Φίλιππος και εγώ θέλουμε να επωφεληθούμε από την ευκαιρία για να ευχαριστήσουμε όλους αυτούς που συμμετείχαν στην οργάνωση των εορτασμών του ιωβηλαίου. Αυτή ήταν μια τεράστια πρόκληση, και είμαι σίγουρη ότι όλοι όσοι απήλαυσαν τις εορταστικές εκδηλώσεις συνειδητοποιούν τον τεράστιο όγκο εργασίας που αυτό αντιπροσωπεύει», συμπλήρωσε.

«Θα συνεχίσω να εκτιμώ και να βρίσκω έμπνευση στις αμέτρητες αποδείξεις της αγάπης που έλαβα σε αυτή τη χώρα και σε όλη την Κοινοπολιτεία. Σας ευχαριστώ όλους», τόνισε.

Το μήνυμα μεταδόθηκε την Τρίτη από τηλεοπτικά κανάλια και ραδιοφωνικούς σταθμούς στη Βρετανία. Ηχογραφήθηκε τη Δευτέρα λίγο πριν τη μεγάλη υπαίθρια συναυλία που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εορτασμών για το Ιωβηλαίο.

Τα μηνύματα αυτού του τύπου είναι σπάνια από την πλευρά της 86χρονης βασίλισσας, εκτός το ετήσιο τηλεοπτικό μήνυμά της για τα Χριστούγεννα. Είχε, επίσης, απευθυνθεί στο έθνος το 1991 κατά τη διάρκεια του πρώτου Πολέμου του Κόλπου, και σε απευθείας μετάδοση το 1997 για να αποτίσει φόρο τιμής στην πριγκίπισσα Νταϊάνα, που μόλις είχε σκοτωθεί σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

email
Πηγή άρθρου: in.gr