Βοστόνη: Νεκρός ο ένας δράστης – Αναζητείται ο δεύτερος

Boston

Boston

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της βομβιστικής επίθεσης στη Βοστόνη. Νεκρόςείναι ο ένας από τους δύο υπόπτους, ενώ ο δεύτερος παραμένει ελεύθερος και επικίνδυνος, με την αστυνομία να έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό με τη συμμετοχή 2.000 αστυνομικών.

Ο πρώτος ύποπτος αρχικά συνελήφθη μετά από καταδίωξη και ανταλλαγή πυρών στην πόλη Ουότερταουν και κατόπιν εξέπνευσε στο νοσοκομείο, όπου μεταφέρθηκε.

Πληροφορίες του CNN αναφέρουν ότι και οι δύο δράστες ήταν ζωσμένοι με εκρηκτικά.

Είχε προηγηθεί δολοφονία αστυνομικού στοΤεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης(ΜΙΤ), με δράστες τους δύο υπόπτους. Ακολούθησε καταδίωξη που οδήγησε στο θάνατο του ενός δράστη.

Γιατρός του νοσοκομείου δήλωσε ότι ο ύποπτος έφερε πολλαπλά τραύματα από σφαίρες και πιθανώς και από έκρηξη.

“Πολλαπλά τραύματα, από έκρηξη, τραύματα από σφαίρες. Έφθασε εδώ με καρδιακή ανακοπή”, δήλωσε ο γιατρός του νοσοκομείου, Μπεθ Ισραελ.

Σύμφωνα με τις Αρχές, οι δύο ύποπτοι είναι οι ίδιοι που σχετίζονται με την τρομοκρατική επίθεση στον μαραθώνιο και τις φωτογραφίες των οποίων δημοσίευσε νωρίτερα το FBI.

Συγκεκριμένα, αυτός που έπεσε νεκρός πιστεύεται ότι είναι το άτομο με το μαύρο καπέλο, ενώ αυτός που διαφεύγει είναι αυτός που φοράει λευκό καπέλο.

Είναι ένοπλος και επικίνδυνος και εκτιμάται ότι φέρει πάνω του εκρηκτικά.

Η αστυνομία πραγματοποιεί έρευνες πόρτα-πόρτα για τον εντοπισμό του και καλεί τους κατοίκους του Ουότερταουν να παραμείνουν στα σπίτια τους, να μην χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα και να μην ανοίγουν σε κανέναν, εκτός εάν είναι αστυνομικός.

Η αστυνομία της Βοστόνης ανακοίνωσε ότι έχει διακοπεί η λειτουργία των μέσων μεταφοράς σε ολόκληρη την περιοχή του Κόλπου της Μασαχουσέτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες αμερικανικών ΜΜΕ, τα ονόματα των δύο υπόπτων για την επίθεση στον μαραθώνιο είναι: Μάικ Μουλουγκέτα και Σουνίλ Τριπάτι

Ο ύποπτος που διαφεύγει

Το FBI έδωσε στη δημοσιότητα νέα φωτογραφία του υπόπτου που διαφεύγει

Νωρίτερα, οι τηλεοπτικές κάμερες έδειξαν τη σύλληψη ενός νεαρού ξανθού άνδρα στο Ουότερταουν.

Ο νεαρός -ο οποίος φαίνεται να είναι καθηλωμένος στο έδαφος, περικυκλωμένος από αστυνομικούς-, διατάχθηκε να γδυθεί εντελώς πριν οδηγηθεί μέσα σε περιπολικό.

Υπήρξαν πληροφορίες ότι στην περιοχή βρέθηκαν και εκρηκτικά, χωρίς αυτό να έχει επιβεβαιωθεί.

Πως άρχισε η καταδίωξη

Ο συναγερμός σήμανε αρχικά στο ΜΙΤ, όπου αστυνομικός του πανεπιστημίου έπεσε νεκρός από πυρά δύο αγνώστων.

Το πανεπιστήμιο κήρυξε συναγερμό και ζήτησε από τους φοιτητές να μείνουν στις εστίες τους.

Οι δράστες έκλεψαν με την απειλή όπλου αυτοκίνητο, με το οποίο διέφυγαν. Αρχικά, πήραν μαζί τους και τον οδηγό, τον οποίο στη συνέχεια άφησαν ελεύθερο σε βενζινάδικο, σε σημείο μακριά από το ΜΙΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της καταδίωξης των υπόπτων, ακούστηκαν πυρά και εκρήξεις στους δρόμους γύρω από το MIT, -το οποίο βρίσκεται στα περίχωρα της Βοστόνης-, ενώ ένας αστυνομικός τραυματίστηκε από σφαίρα.

Ο πρόεδρος Ομπάμα ενημερώθηκε κατά τη διάρκεια της νύκτας για την πορεία των ερευνών και για την αστυνομική επιχείρηση, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Βίντεο από την αστυνομική καταδίωξη

email
Πηγή άρθρου: nooz.gr