Βρετανία: Τα αρχαία ελληνικά θα διδάσκονται στα παιδιά από 7 χρονών

Aρχαία Ελληνική Γλώσσα

Aρχαία Ελληνική Γλώσσα

Σύμφωνα με το νέο σχολικό πρόγραμμα στην Βρετανία, το οποίο έθεσε προς δημόσια διαβούλευση η βρετανική κυβέρνηση και πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή από το 2014, οι μαθητές θα διδάσκονται από την ηλικία των εφτά ετών, αρχαία ελληνικά, τα οποία θα συμπεριλαμβάνονται στις ξένες γλώσσες.

Μία από τις επτά μεταρρυθμίσεις που εισηγείται η βρετανική κυβέρνηση, είναι και η υποχρεωτική διδασκαλία των ξένων γλωσσών από τις πρώτες τάξεις του δημοτικού. Μερικές από τις προτεινόμενες ξένες γλώσσες είναι τα αρχαία ελληνικά, τα λατινικά και τα μανδαρίνικα.

Ως εκπαιδευτικά εργαλεία, θα χρησιμοποιούνται τραγούδια και ποιήματα, που θα έχουν ως στόχο να φέρουν σε επαφή τους μαθητές με τη γλώσσα, δια μέσου της αποστήθισης. Η εισαγωγή της διδασκαλίας των ξένων γλωσσών στο δημοτικό φαίνεται να αντιμετωπίζεται θετικά. Ο υπουργός Παιδείας Στίβεν Τουίγκ δήλωσε στο BBC, ότι η κυβέρνηση έχει «απόλυτο δίκιο» να κάνει υποχρεωτική τη διδασκαλία των ξένων γλωσσών από την ηλικία των επτά ετών, ενώ πρότεινε να ξεκινάει σε ακόμη μικρότερες ηλικίες.

Σήμερα στη Βρετανία, οι ξένες γλώσσες είναι προαιρετικό μάθημα στο γυμνάσιο. Σε έρευνες όμως διαπιστώθηκε, πως το ενδιαφέρον των μαθητών μειωνόταν χρόνο με τον χρόνο. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2010 μόλις το 43% των 14χρονων μαθητών ζήτησε να διδαχθεί κάποια ξένη γλώσσα όταν το ποσοστό αυτό ήταν 75% το 2002.

email
Πηγή άρθρου: lifo.gr