Ζακ Ρογκ: Η Αθήνα είναι το σπίτι των Ολυμπιακών και η Βρετανία του σύγχρονου αθλητισμού

Δ.O.E

Δ.O.E

«Η Ελλάδα είναι το σπίτι των Ολυμπιακών, η Βρετανία είναι το σπίτι του σύγχρονου αθλητισμού». Αυτή ήταν η εξήγηση που έδωσε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ), στον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ), Σπύρο Καπράλο, σχετικά με την αναφορά του Ζακ Ρογκ στην Τελετή Εναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, που προκάλεσε αρκετά σχόλια.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΟΕ, ο κ. Καπράλος, με αφορμή της τις αντιδράσεις που πρακάλεσαν οι δηλώσεις του Ρογκ σχετικά με τη γέννηση του αθλητισμού, ο κ. Καπράλος μίλησε μαζί του. Ο πρόεδρος της ΔΟΕ του κατέστησε σαφές πως «όπως γνωρίζουν όλοι οι μαθητές, οι Έλληνες γέννησαν τους Ολυμπιακούς αγώνες και η Ελλάδα είναι η γενέτειρα (το σπίτι) των Ολυμπιακών».

Σε ότι αφορά στο χθεσινό του λόγο, ο πρόεδρος της ΔΟΕ είπε πως η «Βρετανία είναι «το σπίτι του σύγχρονου αθλητισμού» όπου οι κανόνες και οι κώδικες πολλών πολλών σύγχρονων αγωνισμάτων εφευρέθηκαν και κωδικοποιήθηκαν το 19ο αιώνα».

«Υπ’ αυτή την έννοια, το Ηνωμένο Βασίλειο είναι το σπίτι του σύγχρονου αθλητισμού αλλά η Αθήνα είναι το σπίτι των Ολυμπιακών».

email
Πηγή άρθρου: iefimerida.gr