Ζωντανό ή νεκρό θέλουν να πιάσουν τον πρίγκιπα Χάρι οι Αφγανοί Ταλιμπάν

Ζωντανό ή νεκρό θέλουν να πιάσουν τον πρίγκιπα Χάρι οι Αφγανοί Ταλιμπάν

Ζωντανό ή νεκρό θέλουν να πιάσουν τον πρίγκιπα Χάρι οι Αφγανοί Ταλιμπάν.

Οι Ταλιμπάν του Αφγανιστάν δήλωσαν τη Δευτέρα ότι κάνουν ό,τι μπορούν για να απαγάγουν ή να σκοτώσουν τον πρίγκιπα Χάρι της Βρετανίας, ο οποίος έφτασε την περασμένη εβδομάδα για να υπηρετήσει στο Αφγανιστάν.

Ο εγγονός της βασίλισσας Ελισάβετ βρίσκεται στη βάση Καμπ Μπάστιον στην επαρχία Χελμάντ, όπου θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή του πολέμου των διεθνών δυνάμεων υπό τη διοίκηση του ΝΑΤΟ κατά των Ταλιμπάν.

«Βάζουμε όλες μας τις δυνάμεις για να απαλλαγούμε από αυτόν, είτε σκοτώνοντάς τον είτε απαγάγοντάς τον» δήλωσε τηλεφωνικά στο Reuters ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ζαμπιχουλάχ Μουτζάχιντ από άγνωστη τοποθεσία.

«Έχουμε ενημερώσει τους διοικητές μας στη Χελμάντ να κάνουν ο,τιδήποτε μπορούν για να τον βγάλουν από τη μέση» δήλωσε ο Μουτζάχιντ, ο οποίος αρνήθηκε να μιλήσει περαιτέρω σχετικά με τις «επιχειρήσεις Χάρι», όπως τις ονόμασε, που πραγματοποιούν οι Ταλιμπάν.

Το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας αρνήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Μουτζάχιντ, ενώ οι βρετανικές Αρχές έχουν δώσει στη δημοσιότητα πολύ λίγες λεπτομέρειες σχετικά με την αποστολή του πρίγκιπα Χάρι στο Αφγανιστάν για λόγους ασφαλείας.

«Επιχειρήσεις Χάρι» πραγματοποιούν οι Αφγανοί Ταλιμπάν επιδιώκοντας να σκοτώσουν ή να απαγάγουν τον εγγονό της βασίλισσας Ελισάβετ, όπως δήλωσε τηλεφωνικά στο πρακτορείο Reuters εκπρόσωπός τους από άγνωστη τοποθεσία. Ο πρίγκιπας Χάρι βρίσκεται στη βάση Καμπ Μπάστιον της επαρχίας Χελμάντ του Αφγανιστάν.

email
Πηγή άρθρου: tanea.gr