Κτύπημα από TUI: Βλέπει διακοπές σε δραχμές

TUI

TUI.Φωτογραφία: reuters.com

Νέο κτύπημα δέχεται ο ελληνικός τουρισμός, αυτήν τη φορά από την TUI. Ο γερμανικός ταξιδιωτικός κολοσσός συμβουλεύει τους πελάτες του, που θα επισκεφθούν την Ελλάδα για διακοπές φέτος το καλοκαίρι να έχουν μαζί τους περισσότερα ευρώ μετρητά, ώστε να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα αν η χώρα φύγει από την ευρωζώνη.

Αυτό τουλάχιστον αναφέρεται στην ιστοσελίδα της TUI και συγκεκριμένα ο επικεφαλής των ταξιδιών για την Ανατολική Μεσόγειο, απαντώντας σε ερωτήσεις πελατών της εταιρείας, οι οποίοι ρωτούν τι πρέπει να κάνουν αν βρίσκονται για διακοπές στην Ελλάδα και η χώρα βρεθεί εκτός ενιαίου νομίσματος, συμβουλεύει ότι: στην περίπτωση που η Ελλάδα αποχωρήσει από την ευρωζώνη, η ρευστότητα στο νέο νόμισμα μπορεί να μην αποκατασταθεί άμεσα σε όλη την επικράτεια, οπότε οι ταξιδιώτες είναι καλό να έχουν μαζί τους περισσότερα ευρώ σε μετρητά.

Ανάλογη είναι η εικόνα και στη Μεγάλη Βρετανία, με τους tour operators να συνιστούν στους Άγγλους πελάτες τους, που θα έρθουν στην Ελλάδα για διακοπές να έχουν μαζί τους μεγαλύτερα ποσά σε ευρώ, καθώς θεωρούν πιθανό το ενδεχόμενο η χώρα να βρεθεί εκτός ευρωζώνης, υποστηρίζοντας ότι σε αυτήν την περίπτωση οι τράπεζες και τα ΑΤΜ δεν θα λειτουργούν για να πάρουν χρήματα.

Αντίθετη είναι όμως η σύσταση από τις ασφαλιστικές εταιρείες προς τους Βρετανούς τουρίστες, δηλαδή να μην έχουν μεγάλα χρηματικά ποσά, διότι σε περίπτωση κλοπής, η ασφάλεια θα τους καλύψει μόνο μέχρι το ύψος των 250 λιρών.

Ωστόσο στο σημείωμα της η TUI, αναφέρει ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχουν προβλήματα από απεργίες και διαδηλώσεις και υπογραμμίζει ότι «δεν έχει παρατηρηθεί απολύτως καμμία κακή διάθεση εναντίον των Γερμανών τουριστών».

Επιπλέον η ΤUΙ, σημειώνει ότι ακόμη και εάν η Ελλάδα εγκαταλείψει το ευρώ, οι διακοπές στην Ελλάδα θα παραμείνουν ελκυστικές, καθώς οι μεγάλοι ταξιδιωτικοί οργανισμοί θα διαπραγματεύονται τα συμβόλαιά τους με τους Έλληνες συνεταίρους τους σε ευρώ, όπως γίνεται με την Τουρκία και την Αίγυπτο, προκειμένου να αποφεύγονται οι κίνδυνοι λόγω ισοτιμίας.

email
Πηγή άρθρου: imerisia.gr