Λήγει η προθεσμία για τα μηχανογραφικά – Είδος υπό εξαφάνιση οι αριστούχοι

Mηχανογραφικό δελτίο

Mηχανογραφικό δελτίο

Μέχρι σήμερα όλοι οι υποψήφιοι μαθητές για εισαγωγή τους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ πρέπει να υποβάλουν το μηχανογραφικό τους δελτίο, αφού λήγει η προθεσμία του υπουργείου Παιδείας. Υπενθυμίζεται πως για την ηλεκτρονική υποβολή του μηχανογραφικού δελτίου απαιτείται ο οκταψήφιος κωδικός εξετάσεων και ο προσωπικός κωδικός ασφάλειας (password), που δημιούργησαν οι ίδιοι οι υποψήφιοι στο Λύκειο τους.

Για τεχνικά θέματα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα: 2103442044, 2103443856, και 2103442934, ή μέσω μηνύματος στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected].

Την ίδια ώρα πάντως οι αριστούχοι των Πανελλαδικών αναζητούνται με τα κιάλια, αφού η πτωτική πορεία των φετινών βάσεων και στις σχολές που απαιτούν ειδικά μαθήματα επιβεβαιώνουν τα στατιστικά στοιχεία των βαθμολογιών που δημοσιοποιήθηκαν.

Όμως και στα ειδικά μαθήματα το μεγαλύτερο ποσοστό των υποψηφίων δεν έπιασε καλές βαθμολογίες σε σύγκριση με πέρυσι. Επίσης τα συνολικά ποσοστά αριστούχων (18 και πάνω) σχεδόν υποδιπλασιάστηκαν, με το μόλις 3,8% των υποψηφίων να επιτυγχάνει υψηλές βαθμολογίες σε σύγκριση με το περσινό 7%.

Πηγή άρθρου: iefimerida.gr