Λιγότεροι οι μετασεισμοί στην Κεφαλονιά

Επίσκεψη στο σεισμόπληκτο Ληξούρι

Επίσκεψη στο σεισμόπληκτο Ληξούρι

«Μέχρι στιγμής, εξελίσσεται ομαλά η μετασεισμική ακολουθία. Έχει κατέβει και το μέγεθος και το πλήθος των σεισμών. Αυτά δείχνουν οι ενόργανες παρατηρήσεις από το δίκτυο που έχουμε εγκαταστήσει στο νησί. Ελπίζουμε να πάει έτσι η κατάσταση και να εξελιχτεί ομαλά για όλους μας», δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο σεισμολόγος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών Γεράσιμος Χουλιάρας.

Στο μεταξύ, ξεκίνησε το πρωί ο δευτεροβάθμιος έλεγχος στα 1.400 σπίτια τα οποία έχουν κριθεί προσωρινά μη κατοικήσιμα, σε συνεργασία με το ΤΕΕ. Στόχος, σύμφωνα με εντολή του υπουργού Υποδομών Μ. Χρυσοχοΐδη, είναι να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία σε μία εβδομάδα, ώστε να αποκαταστήσουν γρήγορα  οι πληγέντες τα σπίτια τους.
Αναμένεται ακόμη να εκδοθεί ειδικό ενημερωτικό φυλλάδιο ώστε οι πολίτες να διευκολυνθούν στις απαιτούμενες διαδικασίες.
Τη Δευτέρα το απόγευμα δόθηκε στην κυκλοφορία η επαρχιακή οδός Αργοστολίου- Ληξουρίου, στην οποία είχαν σημειωθεί καθιζήσεις και πτώσεις βράχων.
Σε ό,τι αφορά τη σίτιση των σεισμοπλήκτων, στο Ληξούρι και τα γύρω χωριά, διατίθενται καθημερινά 3.000 μερίδες φαγητού.
Στο κρουαζιερόπλοιο, το οποίο αγκυροβόλησε έξω από το λιμάνι του Ληξουρίου, μεταφέρθηκαν μέχρι τώρα μόνον 70 σεισμόπληκτοι, καθώς οι περισσότεροι θέλουν να μείνουν κοντά στα σπίτια τους, μέσα στα αυτοκίνητά τους.
Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η εθελοντική προσφορά προς τους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς. Δήμοι από όλη την Ελλάδα, οργανώσεις, σωματεία και συλλογικότητες στέλνουν καθημερινά βοήθεια στο νησί.
email
Πηγή άρθρου: ΑΜΠΕ