Μαχαίρωσαν δυο εργάτες στη Μανωλάδα

Εργάτες Μανωλάδα

Εργάτες Μανωλάδα

Για όσους πιστεύουν πως η υπόθεση της Μανωλάδας… έληξε επειδή συνελήφθη -με μερικές δεκαετίες «καθυστέρηση»- ο Νίκος Βαγγελάτος-, προφανώς πλανώνται αφού, μπορεί πλέον ο ίδιος να είναι τρόφιμος φυλακών, οι… πνευματικές του, ωστόσο, παρακαταθήκες δείχνουν να είναι καλά ριζωμένες στην περιοχή…

Ένα λοιπόν μόλις μήνα μετά την ιστορία που συγκλόνισε το πανελλήνιο και διέσυρε τη χώρα ανά την υφήλιο, άλλο ένα περιστατικό έρχεται για να μας θυμίσει ότι σχεδόν τίποτε δεν έχει αλλάξει με το παρακράτος να δείχνει πως ακόμη έχει το πάνω χέρι, με τη νοοτροπία της αποικιοκρατίας να είναι κυρίαρχη.

Το νέο αυτό περιστατικό συνέβη την Πέμπτη 9 Μαΐου όταν δυο Μπαγκλαντεσιανοί εργάτες γης,τόλμησαν να ζητήσουν από τον… «αφέντη» τους τα δεδουλευμένα 45 ημερών.

Όταν οι δυο εργάτες απευθύνθηκαν στον εργοδότη τους, έπεσαν επάνω τους κάποιοι ομοεθνείς τους οι οποίοι κατάφεραν να πάρουν το χρίσμα του μπράβου, και τους κατάφεραν σοβαρά τραύματα με μαχαίρι.

Η καινούργια όμως αυτή αθλιότητα δεν σταματά εδώ αφού, οι θύτες μετά τη σύλληψή τους αφέθησαν ελεύθεροι ενώ τα θύματα εξακολουθούν να κρατούνται ακόμη στο Αστυνομικό Τμήμα της Βάρδας, επειδή «στερούνται νομιμοποιητικών εγγράφων» και αντιμετωπίζοντας τον άμεσο κίνδυνο της απέλασης, κάτι το οποίο φυσικά θα αθώωνε και τους δράστες καθώς δεν θα υπήρχε κάποιος μάρτυρας κατηγορίας στην δίκη τους, όποτε και αν αυτή γινόταν. (και φυσικά θα απάλλασσε και τον αφέντη-ηθικό αυτουργό του νέου εγκλήματος από την καταβολή των δεδουλευμένων…)

Παύλος Κιρκασίδης

email
Πηγή άρθρου: zougla.gr