Μάχη ένστολων στου Ζωγράφου

Eπεισόδια μεταξύ ενστόλων

Eπεισόδια μεταξύ ενστόλων

Πρόσωπο με πρόσωπο αυτή την ώρα οι διαμαρτυρόμενοι συνδικαλιστές αστυνομικοί με τους άνδρες των ΥΜΕΤ και των ΜΑΤ.

Προς στιγμήν υπήρξε ένταση, αλλά με την παρέμβαση των ψυχριαμότερων τα πνευματα ηρέμησαν.

Οι εντολές, όπως είπαν οι υπεύθυνοι των ΥΜΕΤ και των ΜΑΤ στους συνδικαλιστές είναι ακόμα και για βίαιη απομάκρυνσή τους από την είσοδο της σχολής των ΜΑΤ απ’ όπου αποχωρούν οι δυνάμεις για τη Θεσσαλονίκη.

Μόνο δύο λεωφορεία μπόρεσαν να αποχωρήσουν ενώ εκατοντάδες αστυνομικοί που πάνε για να αναλάβουν υπηρεσία δεν μπορούν να μπουν στο χώρο.

Οι συνδικαλιστές αστυνομικοί δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν στο σημείο. Τους ζητήθηκε να αποχωρήσουν το αρνήθηκαν και έτσι λίγο πριν τις οκτώ δυο διμοιρίες των ΥΜΕΤ αλλά και των ΜΑΤ έλαβαν εντολή να αναπτυχθούν στην είσοδο.

Στις 17.30 έχει προγραμματιστεί πανελλαδική ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο από τις Ομοσπονδίες αστυνομικών, λιμενικών και πυροσβεστών.

Στις 12 και στις 13.30 τα προεδρεία των Ομοσπονδιών θα έχουν συναντήσεις στη Βουλή με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Το γύρο του κόσμου έκαναν χθες οι εικόνες με τους αστυνομικούς απέναντι από το Μέγαρο Μαξίμου όπου… έφτασαν άγνωστο πως χωρίς την παραμικρή επέμβαση των συναδέλφων τους που δεν επιτρέπουν την πρόσβαση σε καμία άλλη ομάδα διαδηλωτών.

email
Πηγή άρθρου: newsit.gr