Με «νεκρή ζώνη» γιορτάζει η Θεσσαλονίκη την απελευθέρωσή της

Ματ-Παρέλαση

Ματ-Παρέλαση.

Παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας Καρόλου Παπούλια και του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και με αυξημένα μέτρα ασφαλείας γιορτάζει σήμερα η Θεσσαλονίκη τα 100 χρόνια από την απελευθέρωσή της.

Αμφότεροι θα παραστούν στην επίσημη πανηγυρική δοξολογία για τον πολιούχο Άγιο Δημήτριο και την επέτειο των 100 χρόνων, ενώ, αμέσως μετά, θα μεταβούν στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, όπου ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα εγκαινιάσει την έκθεση «Κειμήλια Απελευθέρωσης 1912-1913».

Το μεσημέρι, ο κ. Σαμαράς θα αναχωρήσει για την Αθήνα, ενώ ο κ. Παπούλιας θα παραμείνει στην πόλη μέχρι και την Κυριακή, οπότε θα δώσει το παρών στη στρατιωτική παρέλαση για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι ακόμη πιο ενισχυμένα, προς αποφυγή επανάληψης των περυσινών επεισοδίων, όταν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε δεχθεί φραστική επίθεση από ομάδα συγκεντρωμένων και στη συνέχεια η παρέλαση ακυρώθηκε.

Στην πόλη θα δημιουργηθεί μια μεγάλης έκτασης «νεκρή ζώνη», όπου οι επίσημοι θα είναι αποκλεισμένοι από τον κόσμο. Οι πολίτες θα παρακολουθήσουν την παρέλαση, η οποία θα είναι φέτος μικρότερης διάρκειας, από απόσταση. Περίπου 2.000 αστυνομικοί θα αναπτυχθούν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Μεταξύ άλλων, αναμένονται αυστηροί έλεγχοι ταυτότητας για όλους όσοι επιχειρήσουν να προσεγγίσουν την εξέδρα των επισήμων, και προληπτικές προσαγωγές.

email
Πηγή άρθρου: athensvoice.gr