Μέρκελ: Ανεξέλεγκτες συνέπειες πιθανής χρεοκοπίας της Ελλάδας

Angela Merkel

Angela Merkel(Πηγή φωτογραφίας:ethnos.gr)

Ανεξέλεγκτες θα ήταν οι συνέπειες εάν αφήναμε την Ελλάδα να χρεοκοπήσει, τόνισε η καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ, μιλώντας στη γερμανική Βουλή για το νέο πακέτο βοήθειας της χώρας, ενώ ο υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ισχυρίστηκε ότι οι δεσμεύσεις της Ελλάδας για οικονομικές μεταρρυθμίσεις δεν θα φέρουν το δημόσιο χρέος της σε βιώσιμα επίπεδα.

Ο κ. Σόιμπλε, στη δική του ομιλία φέρεται να υπογράμμισε ότι τα ελληνικά σχέδια μεταρρυθμίσεων θα έφερναν το χρέος της Ελλάδας στο 136% του ΑΕΠ το 2020, αντί του στόχου μείωσης στο 120% του ΑΕΠ.

«Ο Σόιμπλε είπε ότι με τα υφιστάμενα σχέδια η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να πετύχει τον στόχο για μείωση του χρέους στο 120% του ΑΕΠ μέχρι το 2020», δήλωσε στο Reuters βουλευτής του συντηρητικού κόμματος.

Υπενθυμίζεται ότι στις 27 Φεβρουάρίου θα συνεδριάσει εκτάκτως η γερμανική Βουλή για το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης, όπως δήλωσε και ο Κλάους Ερνστ, επικεφαλής του Αριστερού Κόμματος μετά τη συνάντηση με την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ.

Σημειώνεται ότι σήμερα το πρωί συγκαλούνται οι κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού στη Γερμανία με θέμα το πρόγραμμα διάσωσης της χώρας.