Μία Ελληνίδα στην Huffington Post

Άρθρο Νιόβης Χριστοπούλου

Άρθρο Νιόβης Χριστοπούλου

Ένα άρθρο με τίτλο ”Ελληνικοί Εγκέφαλοι: Όχι στην κρίση. Τέλος στην ξηρασία;”, δημοσιεύεται στην Huffington Post, από την Ελληνίδα, πρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής του Συλλόγου Αποφοίτων της Σχολής Διοικήσεως Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Κολούμπια, Νιόβη Χριστοπούλου.

Η Νιόβη Χριστοπούλου στο άρθρο της αναφέρεται στις διακρίσεις της Ελληνικής ομάδας που πήρε μέρος στην 53η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα, και στην ”ελληνική ψηφιακή έκρηξη”, σε αντίθεση με τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, να αποδεσμεύσει 1,44 δισ. ευρώ των δανείων για τις μικρές και τις μεσσαίες επιχειρήσεις.

”Η 53η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Αργεντινή, δίνοντας στην ελληνική ομάδα την ευκαιρία να κερδίσει συνολικά πέντε μετάλλια, συμπεριλαμβανομένου ένα χρυσό μετάλλιο και μία τιμητική διάκριση καθώς αυτή είναι η δεύτερη χρονιά που η Ελλάδα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα”, γράφει η Νιόβη Χριστοπούλου.

Στο άρθρο αναφέρεται επίσης ότι ”το Economist Intelligence Unit, κατατάσσει την Ελλάδα μεταξύ των κορυφαίων ταλέντων στον κόσμο, καθώς έχει ένα καλά εκπαιδευμένο και πολύγλωσσο εργατικό δυναμικό, με έμφαση στην επιστήμη”.

Ωστόσο, επισημαίνεται ότι για τους Έλληνες υπάρχουν ”χαμηλοί φραγμοί εισόδου στην αγορά”.

”Κάποιοι μιλούν για μια ελληνική ψηφιακή έκρηξη που δεν θα είχε πραγματοποιηθεί αν δεν ήταν για την τρέχουσα χρηματοοικονομική κρίση που γέννησε πολλές νεοσύστατες επιχειρήσεις στον τομέα της πληροφορικής, του λογισμικού και των νέων μέσων”, τονίζει η αρθρογράφος.

Ενώ λοιπόν ”κάποιοι μιλούν για μια ελληνική ψηφιακή έκρηξη, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδυσεων συμφώνησε να αποδεσμεύσει 1,44 δισ. ευρώ των δανείων για τις μικρές και μεσσαίες ελληνικές επιχειρήσεις, που έχουν χάσει την πρόσβαση την τραπεζική χρηματοδότηση, λόγω της επιδείνωσης τη κρίσης ρευστότητας”, παρατηρεί.

Η Νιόβη Χριστοπούλου κλείνει το άρθρο της με το εξής ερώτημα:

”Ίσως είναι καιρός να δημιουργήσουμε πραγματική ευκαιρία για τις τεχνολογικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα;”.

email
Πηγή άρθρου: enikos.gr