Μια γιγάντια ξαπλώστρα «καλωσορίζει» το καλοκαίρι

Μια γιγάντια ξαπλώστρα «καλωσορίζει» το καλοκαίρι

Μια γιγάντια ξαπλώστρα «καλωσορίζει» το καλοκαίρι.

Για τους ανθρώπους στο Bournemouth της νότιας Αγγλίας το καλοκαίρι έφτασε νωρίς και μια γιγάντια ξαπλώστα που τοποθετήθηκε στην ακτή “σηματοδοτεί” την έναρξη της καλοκαιρίας!

Με τις θερμοκρασίες να ανεβαίνουν διαρκώς πάνω από τους 20 βαθμούς Κελσίου, γεγονός ιδιαίτερα παράδοξο για μια χώρα όπως η Αγγλία , οι κάτοικοι στην πόλη Bournemouth βρήκαν έναν πρωτότυπο τρόπο για να γιορτάσουν την καλοκαιρία των τελευταίων ημερών.

Μια γιγαντιαία ξαπλώστρα εμφανίστηκε στην ακτή και τοποθετήθηκε πάνω στην άμμο για να θυμίζει σε όλους ότι το καλοκαίρι πλησιάζει σιγά σιγά και οι μέρες θα γίνουν πιο ζεστές και ηλιόλουστες, μετά από έναν δύσκολο χειμώνα.

Ο 57χρονος καλλιτέχνης Stuart Murdoch κατασκεύασε μία μεγάλη εγκατάσταση, ύψους 8,5 μέτρων και βάρους 6 τόνων, η οποία τοποθετήθηκε στην παραλία, σηματοδοτώντας την έναρξη της θερινής ώρας, δημιουργώντας παράλληλα ευχάριστα συναισθήματα στους κατοίκους.

«Οι ξαπλώστρες είναι αγαπημένη συνήθεια των Βρετανών, που αρέσκονται να κάθονται στον ήλιο και να αγναντεύουν τη θάλασσα. Η τεράστια αυτή εγκατάσταση λειτουργεί σαν μαγνήτης και προσκαλεί όλο τον κόσμο να έρθει στην ακτή, επισημαίνοντας με τον τρόπο της ότι το καλοκαίρι έφτασε και η διάθεσή μας πρέπει να αλλάξει…», λέει ο καλλιτέχνης.

Οι Βρετανοί μπορούν να απολαύσουν τη θέα της θάλασσας, ανεβαίνοντας στην ξαπλώστρα, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που επέλεξαν να φωτογραφηθούν πάνω στη μεγαλύτερη ξαπλώστρα του κόσμου μαζί με το έτρόν τους ήμισυ!

Πηγή άρθρου: perierga.gr