Μηνύματα Αιρετών για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Αλέξανδρος Παρίσης

Αλέξανδρος Παρίσης

Με ιδιαίτερη εγκαρδιότητα εύχομαι σε όλους τους Μαθητές του Νησιού μας « υγεία και καλή πρόοδο», για την νέα Σχολική χρονιά.

Παράλληλα, εύχομαι σε όλους τους Λειτουργούς της Εκπαιδευτικής Οικογένειας «καλή δύναμη» στο εξαιρετικά δύσκολο αλλά πολύτιμο έργο τους.

Η Δημοτική Αρχή, είναι πάντοτε δίπλα στα Σχολεία, τους Εκπαιδευτικούς και τους Μαθητές και με προθυμία υπηρετεί, μέσω των εντεταλμένων Υπηρεσιών της, όλα τα θέματα που καλείται να διαχειριστεί με προθυμία και τιμή.

Οι δύσκολες συνθήκες που επιβάλλει η οικονομική κρίση απαιτούν διαρκή συνεργασία, διάλογο και κατανόηση.

Με εκτίμηση ,

Αλέξανδρος Παρίσης

Δήμαρχος Κεφαλονιάς.

—————————————————————————————————————————————————————-

Θ.Μιχαλάτος

Θ.Μιχαλάτος

Σήμερα ξεκινάει μια νέα σχολική χρονιά. Μια δύσκολη σχολική χρονιά.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι πολλά και η διέξοδος από αυτά φαίνεται να είναι ακόμα μακριά.

Ως ενήλικες όμως και υπεύθυνοι για τη διαπαιδαγώγηση και τη μόρφωση των παιδιών μας, οφείλουμε να συνεχίσουμε την προσπάθεια και να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες με υπομονή και δύναμη.

Τα παιδιά στηρίζονται σε μας. Αν εμείς παραιτηθούμε τότε αυτά θα απογοητευτούν και θα σταματήσουν να ονειρεύονται.

Δεν έχουμε αυτό το δικαίωμα. Η λύση στα προβλήματα μας, η ελπίδα για το αύριο, η παρακαταθήκη του μέλλοντος είναι αυτά.

Όλοι μαζί, γονείς, εκπαιδευτικοί και πολιτεία ας βάλουμε τα δυνατά μας και ας δώσουμε την ευκαιρία στα παιδιά μας να διαμορφώσουν ένα καλύτερο και ελπιδοφόρο αύριο.

ΚΑΛΗ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ

Θεόφιλος Μιχαλάτος

Επικεφαλής της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

————————————————————————————————————————————————————

Σωτήρης Κουρής

Σωτήρης Κουρής

Μία νέα σχολική χρονιά ξεκινά με το χτύπημα του πρώτου κουδουνιού γεμάτη όνειρα, ελπίδες και προσδοκίες για την κατάκτηση της γνώσης, για την εξέλιξη της ζωής των νέων μας, μέσα από ένα δύσκολο αλλά και συναρπαστικό «ταξίδι» πλούσιο εμπειριών και εφοδίων. Αγαπητοί μαθητές, το διάβα σας, στον χώρο της εκπαίδευσης απαιτεί δύναμη, υπομονή, επιμονή, κουράγιο. Αξίζει όμως τον κόπο.

Η γνώση είναι δύναμη, είναι επένδυση και εχέγγυο για το μέλλον και ισχυρό εισιτήριο για την είσοδό σας σε ένα δύσκολο, ανταγωνιστικό κοινωνικό και εργασιακό περιβάλλον. Οι αξίες και οι αρχές που θα αποκομίσετε σμιλεύουν την προσωπικότητά σας, αποτελώντας ικανή βάση για να πορευθείτε θαρρετά στη μετέπειτα πορεία σας. Παράλληλα αποτελούν εχέγγυο για να διεκδικήσετε με αξιώσεις τον χώρο και την θέση στην ζωή, για να διαχειριστείτε με επιτυχία τις αυξημένες απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής.

Στους εκπαιδευτικούς, ευχόμαστε, να παραμείνουν πιστοί στις ηθικές τους δεσμεύσεις απέναντι στο ρόλο τους και το αξίωμα που υπηρετούν παρέχοντας γνώση και διαπλάθοντας προσωπικότητες, με ευγένεια, ψυχής ευσυνειδησία, αγάπη και μεράκι.

Οι γονείς ελπίζουμε να διαθέτουν την αντοχή και την θέληση να σταθούν στο πλάι των παιδιών τους ανεξαρτήτως συνθηκών, δυσχερειών και εμποδίων, καθώς τα παιδιά μας είναι η ίδια η ελπίδα και το ζωντανό μας μέλλον.

Καλή αρχή και γρήγορη προσαρμογή εύχομαι στους λιλιπούτειους νέους « μαχητές των γραμμάτων» της πρώτης τάξης του δημοτικού, ενώ δύναμη, αισιοδοξία, ελπίδα και πίστη στο στόχο που έχουν θέσει, εύχομαι ολόψυχα στα παιδιά της Γ΄Λυκείου.

Επιτυχές και δημιουργικό ξεκίνημα και στους σπουδαστές όλων των σχολών και ελπίζουμε όλη η ακαδημαϊκή προσπάθεια που καταβάλλουν να ευοδωθεί όπως ο καθένας στοχεύει και ονειρεύεται.

Εμείς ως φορέας επιλέξαμε να παραστούμε στα εναρκτήρια δρώμενα του Δημοτικού Σχολείου της Αγ. Θέκλης επισημαίνοντας την αναγκαιότητα ενίσχυσης και τόνωσης όλων των Περιφερειακών Σχολείων του Νομού μας. Επιβάλλεται άλλωστε, να σταθούμε πλάι και στους συμπατριώτες μας, που δεν διαβιούν στην πρωτεύουσα του Νομού και στις πόλεις μας, να αφουγκρασθούμε τα προβλήματά τους δίνοντας άμεσα λύσεις και να εργαστούμε μεθοδευμένα για την ισόρροπη ανάπτυξη του τόπου μας.

Οφείλουμε, σε αυτούς που μας επέλεξαν για το αξίωμα που υπηρετούμε, για τα νησιά μας και κυρίως για τα παιδιά μας να αγωνιστούμε για τα διασφάλιση ενός αναβαθμισμένου, σύγχρονου και ποιοτικού εκπαιδευτικού συστήματος προκειμένου η εκπαιδευτική κοινότητα με τις σωστές προϋποθέσεις να επιτελέσει με αγάπη, έμπνευση, θετική διάθεση και αφοσίωση το σπουδαίο της λειτούργημα.

Καλή χρονιά σε όλους!

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΥΡΗΣ

email