Μυστήριο ύστερα από προσάραξη “Αραβικού” αλιευτικού σκάφους στη Κέρκυρα

Μυστήριο ύστερα από προσάραξη "Αραβικού" αλιευτικού σκάφους στη Κέρκυρα Μυστήριο ύστερα από προσάραξη "Αραβικού" αλιευτικού σκάφους στη Κέρκυρα

Μυστήριο ύστερα από προσάραξη “Αραβικού” αλιευτικού σκάφους στη Κέρκυρα.

Μυστήριο καλύπτει την εμφάνιση αλιευτικού σκάφους με αραβικά γράμματα που προσάραξε στην παραλία του Άη Γόρδη, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν σημάδια ναυαγίου ή τραυματιών αλλά μόνο ρούχα παρατημένα στην παραλία.

Το Λιμενικό Σώμα, από την ώρα που σήμερα Κυριακή έχει εντοπιστεί το σκάφος, έχει ξεκινήσει έρευνες που συντονίζει ο θάλαμος επιχειρήσεων προκειμένου να εντοπίσει τυχόν ναυαγούς ή άλλο σκάφος στο οποίο, πιθανώς, να μεταφέρθηκαν οι επιβαίνοντες ίσως στην προσπάθειά τους να περάσουν σε γειτονική χώρα.

Πάντως, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις στελεχών του Λιμενικού Σώματος, το ενδεχόμενο να χρησιμοποιούν άλλο σκάφος για τη μεταφορά τους προς, π.χ., την Ιταλία είναι μάλλον μικρό αφού δεν υπάρχουν τέτοιες ενδείξεις, ενώ έχει μάλλον αποκλειστεί και το ενδεχόμενο ναυαγίου αφού το αλιευτικό που έχει προσαράξει δεν έχει τέτοια σημάδια.

Είναι πιθανόν, οι επιβαίνοντες να έχουν περάσει στη στεριά της Κέρκυρας και οι έρευνες συνεχίζονται προς κάθε κατεύθυνση.

Το εν λόγω σκάφος εξετάζεται για ενδεχόμενη παρουσίαση μηχανικής βλάβης, ενώ ο καιρός ανοικτά της Κέρκυρας είναι επιβαρυμένος με έντονο κυματισμό και αέρα.

email
Πηγή άρθρου: corfupress.com