‘Μπέρδεμα” με τους νεκρούς ναυαγούς στην Λευκάδα

Λιμενικό σκάφος

Λιμενικό σκάφος

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ και τα λεγόμενα του Λιμενάρχη Κεφαλληνίας τα τέσσερα παιδιά που πνίγηκαν στην Λευκάδα ήταν αυτά που είχαν φιλοξενηθεί στην Κεφαλονιά μετά την επιχείρηση του Λιμενικού στα βόρεια της Κεφαλονιάς και την σύλληψη 31 λαθρομεταναστών.

Σύμφωνα με το Lefkadapress όμως οι Σύριοι έδωσαν μια άλλη εκδοχή των όσων γράφτηκαν και σύμφωνα με τα όσα είπε ο λιμενάρχης της Κεφαλονιάς σχετικά με την οικογένεια με τα τέσσερα παιδιά που χάθηκαν. Οι Σύριοι μετανάστες ισχυρίζονται ότι πρόκειται για δύο πατεράδες με δύο παιδιά ο καθένας , που χάθηκαν.

Τους οκτώ Σύριους μετανάστες που νοσηλεύονται στην χειρουργική κλινική του νοσοκομείου Λευκάδας μετά την τραγωδία στην Πάλαιρο επισκέφθηκαν σήμερα μαζί με το δήμαρχο Λευκάδας, Κώστα Αραβανή, εκπρόσωποι από τη Διεθνή αμνηστία, εκπρόσωπος από τους γιατρούς του κόσμου και η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΔΗΜΑΡ, Νίκη Φούντα.

Συζήτησαν μαζί τους για τις ανάγκες που έχουν και για την άμεση βοήθεια που μπορεί να τους δοθεί. Το πρώτο που ζήτησαν οι μετανάστες είναι η μεταφορά των σωρών των συμπατριωτών τους στην πατρίδα τους. Βέβαια εδώ προκύπτει και ένα άλλο θέμα σύμφωνα με τα όσα είπαν οι μετανάστες σήμερα.

Ο δήμαρχος σε συνεννόηση με την αντιδήμαρχο, Ζωή Σκιαδά, θα φροντίσουν ώστε ο δήμος, αν χρειαστεί, να φιλοξενήσει τους οκτώ μετανάστες σε ξενοδοχείο μετά την έξοδό τους από το νοσοκομείο.

email