Νέα 48ωρη απεργία ως την Τετάρτη εξήγγειλε η ΠΝΟ – Κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις

Απεργία ΠΝΟ

Απεργία ΠΝΟ

Συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις των ναυτικών καθώς νωρίτερα η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, σε νέα συνεδρίασή της, αποφάσισε ομόφωνα και νέα 48ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση.

Έτσι τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια μέχρι τις 6 το πρωί της Τετάρτης 06 Φεβρουαρίου.

Πάντως, σύμφωνα με την Καθημερινή, υπάρχουν πληροφορίες για επιστράτευση των εργαζομένων, παρά τις διαβεβαιώσεις του αρμόδιου υπουργού ότι δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των ναυτεργατικών σωματείων κατέθεσαν πρόταση στην εκτελεστική επιτροπή της ΠΝΟ, να προχωρήσουν οι ναυτικοί σε επίσχεση εργασίας σε όλα τα πλοία των εταιρειών που οφείλουν δεδουλευμένα.

Την ίδια ώρα αυξάνονται οι ομάδες περιφρούρησης στα λιμάνια για το ενδεχόμενο που κάποιοι επιχειρήσουν να σπάσουν την απεργία των ναυτεργατών.

Ο υπουργός Ναυτιλίας Κωστής Μουσουρούλης κάλεσε σε νέα συνάντηση τα μέλη της ΠΝΟ και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας.

Ο κ. Μουσουρούλης σε δηλώσεις του το μεσημέρι, τόνισε ότι το υπουργείο κάνει «ότι είναι δυνατόν για να αποκατασταθεί η συγκοινωνία των νησιών» και πρόσθεσε ότι «όλοι γνωρίζουν τα προβλήματα του κλάδου, της ύφεσης και των δυσκολιών».

Ο υπουργός ανέφερε επίσης ότι το τελευταίο διάστημα είχε αλλεπάλληλες επαφές και συναντήσεις και με τις δύο πλευρές με τις οποίες βρίσκεται σε συνεχή διάλογο.

«Εάν η κάθε πλευρά δεν οχυρώνεται πίσω από τη δική της ρητορική είμαι βέβαιος ότι θα βρούμε λύση» δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας ενώ σε ερώτηση αν τίθεται θέμα πολιτικής επιστράτευσης είπε ότι «όσο διαρκή αυτός ο εποικοδομητικός διάλογος δεν τίθεται τέτοιο θέμα», ωστόσο είπε « δεν μπορούμε να κλείνουμε τα αυτιά μας στις φωνές αγωνίας των νησιωτών».

Το μεσημέρι οι ναυτεργάτες πραγματοποίησαν νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο λιμάνι του Πειραιά στον Άγ. Διονύσιο.

Η Διοίκηση της ΠΝΟ με σημερινή της ανακοίνωση μιλά για πλήρη επιτυχία της απεργίας, ενώ κάνει λόγο για συνεχιζόμενη αδιαλλαξία του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου στο μείζον αίτημα των ναυτεργατών για την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου που όπως αναφέρει θα ξεκληρίσει τον κλάδο των ναυτεργατών και όλο το πλέγμα των νομικών κανόνων ιδιωτικού και δημοσίου δικαίου, που τον συγκροτούν.

Να σημειωθεί ότι πέρα από το μέτωπο των κινητοποιήσεων των ναυτικών, η κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει και τα μπλόκα των αγροτών, οι οποίοι εμφανίζονται αποφασισμένοι να σκληρύνουν τη στάση τους.

Πηγή άρθρου: newpost.gr