Νέα ευρήματα στη βίλα Πάλλη

Ναζιστικό μουσείο και όπλα στη βίλα Πάλλη

Ναζιστικό μουσείο και όπλα στη βίλα Πάλλη

Ναζιστικά σύμβολα, όπως σημαίες, στρατιωτικές στολές, αγάλματα, φωτογραφίες του Χίτλερ, κράνη, σβάστικες και άλλα αντικείμενα μέσα σε βιτρίνες, βρέθηκαν στη βίλα του φυγόδικου επιχειρηματία Αν. Πάλλη, στη Βούλα.

Τα νέα ευρήματα, επιπλέον των όσων βρήκαν χθες, εντόπισαν ο εισαγγελέας και οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, κατά την έρευνα στην έπαυλη του φυγόδικου επιχειρηματία, στο Πανόραμα της Βούλας, η οποία πραγματοποιήθηκε κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και ολοκληρώθηκε σήμερα.

Όπως ανακοινώθηκε από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, ο επιχειρηματίας ο οποίος αναζητείται, εκτός από τις 21 καραμπίνες, μαχαίρια, διόπτρες σκόπευσης στόχων και άλλα αντικείμενα που βρέθηκαν χτες, στην έπαυλη είχε ακόμα:

• Ένα πιστόλι Walther 357 Magnum

• Ένα πιστόλι Walther 9 mm

• Τέσσερα πιστόλια Glock 9 mm

• Τέσσερα πιστόλια Glock 0,45

Για όλα τα παραπάνω πιστόλια – συνολικά 10 – έχει εκδοθεί άδεια κατοχής πυροβόλων όπλων.

Επιπλέον βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

• Ένα βλήμα όλμου ΠΑΟ μέσα σε μεταλλικό κουτί

Ναζιστικό μουσείο και όπλα στη βίλα Πάλλη

Αλλες 24 διόπτρες σκόπευσης στόχου

• Μεγάλος αριθμός γεμιστήρων πυροβόλων όπλων

• Πλήθος φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων

• Μία βαλλίστρα με διόπτρα

• Δύο τόξα με μεγάλο αριθμό βελών

• Μία ασπίδα της Ελληνικής Αστυνομίας

Ναζιστικό μουσείο και όπλα στη βίλα Πάλλη

• Μεγάλος αριθμός κινητών τηλεφώνων, καρτών μνήμης και SIM, βιντεοκαμερών, φωτογραφικών μηχανών, συσκευών επικοινωνίας και ασυρμάτων

Ναζιστικό μουσείο και όπλα στη βίλα Πάλλη

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις αρχές είχε όμως ένα ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο, στο οποίο βρέθηκαν ναζιστικά σύμβολα, όπως σημαίες, στρατιωτικές στολές, αγάλματα, φωτογραφίες του Χίτλερ και άλλων προσώπων της ίδιας περιόδου, κράνη, σβάστικες και άλλα αντικείμενα, μέσα σε βιτρίνες, μέρος των οποίων κατασχέθηκε.

Ναζιστικό μουσείο και όπλα στη βίλα Πάλλη

Από τους αστυνομικούς συνελήφθη ο επιστάτης της έπαυλης, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία και θα οδηγηθεί σήμερα το απόγευμα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Eρευνα από το ΣΔΟΕ σε κοντέινερ στον Πειραιά

Ναζιστικό μουσείο και όπλα στη βίλα Πάλλη

Εν τω μεταξύ, συλλεκτικό πολεμικό όπλο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου σε κομμάτια, που δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί, βρίσκεται στο ένα από τα δύο κοντέινερ στις εγκαταστάσεις του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΣΕΠ) και φέρεται να συνδέεται με καταζητούμενο επιχειρηματία Αν. Πάλλη.

Ναζιστικό μουσείο και όπλα στη βίλα Πάλλη

Σύμφωνα με πληροφορίες, το συγκεκριμένο κοντέινερ που ελέγχθηκε από το ΣΔΟΕ, είχε ξεκινήσει από το Βέλγιο και μέσω Μάλτας έφτασε στον Πειραιά.

Αύριο θα μεταβούν στο ΣΕΠ πυροτεχνουργοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, προκειμένου να διαπιστώσουν από κοντά για τι όπλο πρόκειται.

Επίσης, σε άλλο εμπορευματοκιβώτιο βρέθηκε ένα παλαιό αυτοκίνητο τύπου σεβρολέτ, που κατά πάσα πιθανότητα ανήκει στον ίδιο επιχειρηματία.Το συγκεκριμένο κοντέινερ είχε αναχωρήσει από τις ΗΠΑ.

email
Πηγή άρθρου: ethnos.gr