Νεκροί 2 Αλβανοί δραπέτες των Τρικάλων σε επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ.

Νεκροί οι δύο δραπέτες των φυλακών Τρικάλων

Νεκροί οι δύο δραπέτες των φυλακών Τρικάλων

Οι Αλβανοί φυγάδες εγκλωβίστηκαν σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μέσα σε χαράδρα στην Κόνισκα του Θέρμου και τραυματίστηκαν θανάσιμα από τα πυρά των αστυνομικών των ειδικών δυνάμεων της ΕΚΑΜ.

Οι αστυνομικοί είχαν στήσει μπλόκο στη χαράδρα, στο πλαίσιο των ερευνών που γίνονται τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή της Τριχωνίδας, όπου είχαν εντοπιστεί οι δραπέτες. Οι δύο από τους καταζητούμενους επιχειρούσαν να περάσουν πεζοί από το σημείο εκείνο, με αποτέλεσμα να συμπλακούν με τους αστυνομικούς και να πέσουν νεκροί από τις σφαίρες.

Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για τους δύο δράστες που είχαν δολοφονήσει τον αστυνομικό στο Δίστομο.

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη ανθρωποκηνυγητό για την σύλληψη ενός τρίτου δραπέτη, ενώ δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί αν στο επεισόδιο της ανταλλαγής των πυροβολισμών, συνεπλάκησαν και οι υπόλοιποι δύο δραπέτες από τις φυλακές των Τρικάλων.

Ο εντοπισμός των Αλβανών φυγάδων κατέστη εφικτός με την χρήση θερμικών καμερών του στρατού. Τις τελευταίες ημέρες οι αστυνομικοί είχαν εστιάσει τις έρευνες τους στη συγκεκριμένη περιοχή, αξιοποιώντας πληροφορίες από διαφορετικές πηγές.

Στις 17 Ιουνίου, οι Αλβανοί δραπέτες από τις φυλακές Τρικάλων είχαν πυροβολήσει και είχαν σκοτώσει έναν 37χρονο αστυνομικό της ασφάλειας Λειβαδιάς, στο Δίστομο της Βοιωτίας. Οπως είχε αναφέρει συνάδελφος του θύματος, στο πρόσωπο του ενός εκ των δραστών που πυροβόλησε, αναγνώρισε τον έναν δραπέτη και συγκεκριμένα τον 36χρονο Μάριο Κόλα.

Ορισμένοι από τους δραπέτες είχαν εμπλακεί πριν λίγο καιρό σε άλλη μια αιματηρή συμπλοκή μετά από ληστεία σε τράπεζα στα Ισθμια, με τραγική συνέπεια τον θάνατο μιας 25χρονης κοπέλας. Στη ληστεία αυτή είχε συμμετάσχει ο επικίνδυνος κακοποιός Μάριο Κόλα, καθώς αναγνωρίστηκε από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης της τράπεζας.

Πηγή άρθρου: ethnos.gr