Νεκρός ο ύποπτος για τις δολοφονίες στην Τουλούζη, μετά από επιχείρηση της Raid

Νεκρός είναι ο ύποπτος για τις δολοφονίες στην Τουλούζη

Νεκρός είναι ο ύποπτος για τις δολοφονίες στην Τουλούζη

Νεκρός είναι ο ύποπτος για τις δολοφονίες στην Τουλούζη. Μετά από μάχη με την αστυνομία πήδηξε από το παράθυρο του διαμερίσματός του και σκοτώθηκε.

Ο 23χρονος Μοχάμεντ Μεράχ, ο οποίος θεωρείται υπεύθυνος για τον θάνατο τριών στρατιωτών, καθώς και τριών παιδιών και ενός ραβίνου σε εβραϊκό σχολείο στην Τουλούζη, είχε οχυρωθεί στο διαμέρισμά του από τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Την πληροφορία για τον θάνατο του Μ.Μεράχ μετέδωσαν γαλλικά μέσα ενημέρωσης και την επιβεβαίωσε η γαλλική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργό Εσωτερικών, οι ειδικές δυνάμεις της γαλλικής αστυνομίας (Raid) πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Πέμπτης έφοδο στο διαμέρισμα.

Ο δράστης που βρισκόταν στο μπάνιο, βγήκε οπλισμένος και άρχισε να πυροβολεί εναντίον των αστυνομικών. Εκείνοι απάντησαν στα πυρά και ο Μ.Μεράχ πήδηξε από το παράθυρο του διαμερίσματός του, συνεχίζοντας να πυροβολεί στη διάρκεια της πτώσης του και σκοτώθηκε όταν έπεσε στο έδαφος.

Ο Μ.Μεράχ είχε δηλώσει σε αστυνομικούς ότι θέλει να πεθάνει «με τα όπλα στα χέρια».

Στη διάρκεια της επιχείρησης τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί. Ο ένας από αυτούς είναι σοβαρά τραυματισμένος.

Εκτός από πυροβολισμούς, από το διαμέρισμα ακούστηκαν εκρήξεις, ενώ η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων, προκειμένου να ακινητοποιήσει τον δράστη.

Ασθενοφόρα έφτασαν στο σημείο και τραυματιοφορείς εισήλθαν στο κτίριο.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Ζαν-Κλοντ Γκεάν, είχε νωρίτερα δηλώσει ότι δεν είναι βέβαιος ότι ο οχυρωμένος στο σπίτι του στην Τουλούζη, Μοχάμεντ Μεράχ είναι ακόμη ζωντανός, καθώς η αστυνομία δεν είχε επαφή μαζί του στη διάρκεια της νύχτας.

Πηγή άρθρου: Newsroom ΔΟΛ