Νότιοι άνεμοι και λασποβροχή σήμερα

Λασποβροχή

Λασποβροχή

Άνοδος της θερμοκρασίας, νότιοι άνεμοι και λασποβροχή είναι το σκηνικό του καιρού για σήμερα Πέμπτη, ενώ βροχές και καταιγίδες θα πλήξουν τη χώρα και την Παρασκευή.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης σύμφωνα με την ΕΜΥ.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις με σποραδικές βροχές και χιόνια στα ορεινά. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα

Σε Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο θα έχουμε λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Από το απόγευμα θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Πιθανές καταιγίδες από το απόγευμα.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα θα έχουμε λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Στην Αττική θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως από το απόγευμα. Πιθανότητα καταιγίδας από το βράδυ.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά. Πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας από το απόγευμα.

Για αύριο Παρασκευή η ΕΜΥ προβλέπει στα δυτικά και νότια παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο.

Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

email
Πηγή άρθρου: inews.gr