Ο Δήμος Κεφαλονιάς για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Δήμος Κεφαλλονιάς

Δήμος Κεφαλλονιάς

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, ως Δημοτική Αρχή, επιθυμούμε να επισημάνουμε την μεγάλη σημασία της έννοιας “Συνεργασία” , που αποτελεί και την βάση της Τουριστικής Πολιτικής του Δήμου Κεφαλονιάς.

Θεωρώντας τον Πολιτισμό ως το ισχυρό πολιτιστικό κεφάλαιο του Νησιού , καθιερώσαμε , με την Σφραγίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την Κεφαλονιά , ως το Νησί της Ειρήνης, της Αλληλεγγύης και του Διαλόγου.

Με ανάπτυξη του Τουρισμού Κρουαζιέρας, το άνοιγμα σε νέες Αγορές, την αξιοποίηση των πλούσιων εναλλακτικών μορφών Τουρισμού, την συνεργασία με Αεροπορικές Εταιρείες χαμηλού κόστους, την ενεργό συμμετοχή στα εγχώρια και Διεθνή Τουριστικά δρώμενα και την αξιοποίηση των Αδελφοποιήσεων και άλλων μορφών Φιλικής συνεργασίας με Δήμους του εξωτερικού, μέσω της Τουριστικής Επιτροπής χαράσουμε με τους Ειδικούς Φορείς και ιδιώτες της Τουριστικής Βιομηχανίας το αύριο του Τουρισμού στο Νησί μας.

Την σημερινή λοιπόν Ημέρα την αφιερώνουμε με σεβασμό σε όλους τους Εργαζόμενους όλων των Ειδικοτήτων του Τουρισμού οι οποίοι είναι οι ουσιαστικοί πρωταγωνιστές της ποιοτικής ανάπτυξης του Τουριστικού προϊόντος.

Ευάγγελος Κεκάτος

Α/Δήμαρχος Τουρισμού