Ογκώδες συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

Συλλαλητήριο κατά των νέων μέτρων στο Σύνταγμα

Συλλαλητήριο κατά των νέων μέτρων στο Σύνταγμα

Μαζική είναι η συμμετοχή των εργαζομένων στα απεργιακά συλλαλητήρια τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη κάτω υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο κέντρο της Αθήνας.

Από τις 3 το μεσημέρι και έως τη λήξη της βάρδιας λειτουργούν κανονικά ΗΣΑΠ και Μετρό, καθώς και το Τραμ. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καλέσει τους εργαζομένους να παραμείνουν στο Σύνταγμα κατά τη διάρκεια της συζήτησης και ψήφισης των μέτρων στη Βουλή, περικυκλώνοντάς την.

5.10: Η πορεία του ΠΑΜΕ που ξεκίνησε από την Ομόνοια κατευθύνεται μέσω της οδού Ερμού προς το Σύνταγμα.

5.30: Η πλατεία Συντάγματος είχε αρκετό κόσμο κυρίως από εκπαιδευτικούς και συνδικάτα. Η προσέλευση του κόσμου είναι συνεχής δίνοντας ενδείξεις για μεγάλη συγκέντρωση.

– Στα Προπύλαια είναι συγκεντρωμένοι αντιεξουσιαστές.

5.40: Ενα μπλοκ από συνέλευεση γειτονιάς ανέβηκε στο Σύνταγμα και διμοιρίες των ΜΑΤ έκελισαν το δρόμο στο ύψος της Σίνα. Απειλήθηκε ένταση αλλά η παρουσάι πολλών ηλικιωμένων και γυναικών βοήθησε στην εκτόνωσή της.

6.00: Μέχρι και λίγο πριν από τις έξι, η πορεία εξελίσσονταν στο… μισοσκόταδο καθώς ο δημοτικός φωτισμός δεν είχε ανάψει.

6.05: Η ροή των οργανωμένων μπλοκ του ΠΑΜΕ και των συνδικάτων που είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς στην Ομόνοια, σταδιακά ολοκληρώνεται και συγκεντρώνεται στην πλατεία Συντάγματος.

6.06: Πέρα από το Σύνταγμα σημαντική είναι η διασπορά των αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή των Εξαρχείων.

6.11: Το αδιαχώρητο στο Σύνταγμα. Το μπλοκ του ΠΑΜΕ έχει παραταχθεί και στην οδό Φιλελλήνων.

6.20: Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ βγαίνουν από τη Βουλή και ανήρτησαν πανό επάνω από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

6.30: Η πορεία το ΠΑΜΕ έφτασε στην οδό Φιλελλήλων.

email
Πηγή άρθρου: ethnos.gr