Άρειος Πάγος: Ξεχωριστά το χαράτσι από τη ΔΕΗ

Χαράτσι ΔΕΗ

Χαράτσι ΔΕΗ

Την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που έκρινε αντισυνταγματική και παράνομη την είσπραξη του τέλους ακινήτων, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, επικύρωσε επί της ουσίας ο Άρειος Πάγος, ο οποίος -με απόφαση του- αποσυνδέει το τέλος ακινήτων με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Αυτό σημαίνει ότι προσωρινά η ΔΕΗ δεν μπορεί να εισπράττει μαζί με τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος το τέλος ακινήτων, αν και το όλο ζήτημα θα κριθεί εκ νέου την Τρίτη.

Υπογραμμίζεται ότι η απόφαση του Αρείου Πάγου ουδόλως σημαίνει ότι αποσύρεται το χαράτσι.

Το θέμα έφτασε στον Άρειο Πάγο μετά από αίτημα του υπουργού Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα, για έκδοση προσωρινής διαταγής, με την οποία θα «παγώνει» την απόφαση του

Ο πρόεδρος υπηρεσίας του Αρείου Πάγου, Γερ. Φουρλάνος, δέχθηκε στο γραφείο του τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Χαρ. Θεοχάρη, με συνηγόρους των ενώσεων καταναλωτών και της ΔΕΗ.

Οι δικηγόροι των καταναλωτικών ενώσεων ζήτησαν να μην εκδοθεί σήμερα προσωρινή διαταγή από τον κ. Φουρλάνο, αλλά να αποφασίσει το δικαστήριο μετά την αυριανή συζήτηση της αίτησης αναστολής της ΔΕΗ.

Σημειώνεται ότι αρχικά η αίτηση αναστολής ήταν να συζητηθεί σήμερα, αλλά μετατέθηκε για αύριο.

Εκ μέρους της ΔΕΗ, όπως έγινε γνωστό, επισημάνθηκε ότι η Επιχείρηση αντιμετωπίζει πρόβλημα, καθώς έχουν τυπωθεί ήδη τρία εκατομμύρια λογαριασμοί, που περιλαμβάνουν το τέλος.

email
Πηγή άρθρου: inews.gr