Δεν ισχύει η υποχρεωτική ασφάλιση ακινητοποιημένων ΙΧ

Κατάθεση Πινακίδων

Κατάθεση Πινακίδων

Διαψεύδει το υπουργείο Οικονομικών ότι απαιτείται ασφάλιση των οχημάτων που παραμένουν ακινητοποιημένα χωρίς πινακίδες.

«Οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που καταθέτουν πινακίδες στις ΔΟΥ, δεν είναι υποχρεωμένοι να ασφαλίσουν τα οχήματά τους», διευκρινίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών, με αφορμή δημοσιεύματα περί υποχρεωτικής ασφάλισης ακόμη και στα ακινητοποιημένα ΙΧ.

Υπενθυμίζεται ότι δημοσιεύματα είχαν αναφερθεί τα αυτοκίνητα που μέχρι σήμερα η κατάθεση πινακίδων με την αιτιολογία της Προσωρινής Ακινησίας ήταν δωρεάν και δεν στοίχιζε κάτι στους πολίτες.

Ωστόσο η κατάθεση περίπου 745.000 πινακίδων κυκλοφορίας τα τελευταία 3 χρόνια ήταν αρκετά για να προβληματίσουν τα κυβερνητικά στελέχη καθώς οι απώλειες που καταγράφονται στα έσοδα από τα Τέλη Κυκλοφορίας αυξάνονται ραγδαία κάθε χρόνο, υποστηρίχτηκε.

Μάλιστα πέρσι καταγράφηκε αριθμός ρεκόρ καταθέσεων πινακίδων κυκλοφορίας με 365.000 οχήματα τη στιγμή που το 2010 ήταν μόλις 170.000 πινακίδες ενώ το 2009 με τα περίφημα «Πράσινα Τέλη» ξεπέρασαν τις 210.000 οι καταθέσεις πινακίδων.

Οσον αφορά στα ποσοστά το 2012 οι καταθέσεις πινακίδων σημείωσαν αύξηση 114% σε σχέση με το 2010 ενώ σε σχέση με το 2009 η αύξηση ήταν μικρότερη και υπολογίζεται σε 63,6%.

email
Πηγή άρθρου: newpost.gr