Έκλεισε η Λαϊκή Τράπεζα

Λαϊκή Τράπεζας της Κύπρου

Λαϊκή Τράπεζας της Κύπρου

Η είδηση του κλεισίματος της Λαϊκής Τράπεζας συγκλονίζει την Κύπρο. Παρά το γεγονός ότι το πρωί ανώτατες πηγές της Λαϊκής διέψευδαν χαρακτηρίζοντας φήμες τα περί κλεισίματος της τράπεζας η είδηση ότι μπαίνει λουκέτο στη δέυτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Κύπρου επιβεβαιώνεται.

Τα ATM της τράπεζας έχουν στεγνώσει από μετρητά, ενώ περίπου 500 υπάλληλοι της τράπεζας οι οποίοι οδεύουν προς απόλυση συγκεντρώνονται έξω από το κτίριο της κυπριακής Βουλής για να διαμαρτυρηθούν.

Στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης της τράπεζας προβλέπεται η δημιουργία μιας νέας «καλής» τράπεζας από την παλαιά Λαϊκή, η οποία θα απορροφηθεί από την τράπεζα Κύπρου. Η λεγόμενη «κακή» Λαϊκή τράπεζα θα οδηγηθεί σε κλείσιμο.

Με αυτό τον τρόπο οι Κύπριοι απαλάσσονται από 2 δισ. ευρώ και παραμένουν υγιείς η Ελληνική και η Τράπεζα Κύπρου, οι οποίες δεν θα συμπαρασυρθούν. Δεσμεύονται επίσης 2,8 δις από ταμεία προνοίας ημικρατικών οργανισμών και τραπεζών.

Από το πρωί της Πεμπτης, όταν κυκλοφόρησε η πληροφορία για κλείσιμο της Λαϊκής, είχουν σχηματιστεί ουρές έξω από τα υποκαταστήματα της τράπεζας. Όσοι πρόλαβαν να κάνουν αναλήψεις σήκωσαν το ανώτατο μέχρι 500 ευρώ ημερησίως ανά άτομο.

email
Πηγή άρθρου: protothema.gr