Εκπτώσεις: Πιστωτική, χρεωστική ή προπληρωμένη; Crash test καρτών

Πιστωτικές κάρτες

Πιστωτικές κάρτες

Μετρητά οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε για να ξοδέψουμε τώρα που ξεκίνησαν οι εκπτώσεις. Ορισμένοι, έχουμε κάρτες. Ά

λλοι προπληρωμένες, άλλοι πιστωτικές και άλλοι (οι περισσότεροι) χρεωστικές. Το ζήτημα είναι πώς θα τις χρησιμοποιήσουμε.

Χρήσιμες συμβουλές, βγαλμένες από τους …εκδότες των καρτών

Κάντε τις αγορές σας με «πλαστικό χρήμα» τώρα στις εκπτώσεις και βγείτε κερδισμένοι.

Τρεις χρήσιμες συμβουλές δίνει η Visaσε όλους τους κατόχους πιστωτικών, χρεωστικών και προπληρωμένων καρτών, για να κάνουν συμφέρουσες αγορές, χωρίς να βγουν εκτός προϋπολογισμού.

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Πληρώστε με την χρεωστική σας κάρτα. Στην περίπτωση αυτή χρησιμοποιείτε χρήματα που υπάρχουν διαθέσιμα στο συνδεδεμένο με την κάρτα σας τραπεζικό λογαριασμό. Έτσι αποφεύγετε να αγοράσετε κάτι πέραν των οικονομικών σας δυνατοτήτων, αφού δεν χρησιμοποιείτε πίστωση. Μην ξεχνάτε ότι η χρεωστική κάρτα είναι η ίδια που χρησιμοποιείται στα ΑΤΜ για αναλήψεις και μπορεί να χρησιμοποιηθεί αντί για μετρητά στα σημεία πώλησης.

Χρησιμοποιήστε την πιστωτική σας κάρτα και κερδίστε εξοφλώντας το ποσό αγοράς σε άτοκες δόσεις. Αν πραγματοποιήσετε αγορές με την πιστωτική σας κάρτα εκτός από τις άτοκες δόσεις, μπορείτε να επωφεληθείτε από τα διάφορα προγράμματα επιστροφών ή επιβράβευσης που προσφέρουν οι περισσότερες τράπεζες.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε κάθε περίπτωση, όταν χρησιμοποιείτε την πιστωτική σας κάρτα θα πρέπει να προσέχετε να μην την χρεώνετε με ποσά πάνω από τις οικονομικέ σας δυνατότητες. Επιπλέον, για να μην επιβαρύνεστε με τόκους, θα πρέπει να αποπληρώνετε ολόκληρο το ποσό και όχι μόνο την ελάχιστη καταβολή.

· Με τις προπληρωμένες κάρτες μπορείτε να δαπανήσετε μόνο το ποσό που υπάρχει διαθέσιμο στην κάρτα. Μπορείτε επίσης να τις προσφέρετε και ως δώρο προκειμένου ο αποδέκτης να αγοράσει ο ίδιος ό,τι ακριβώς επιθυμεί.

Υπενθυμίζουμε πως και στις online αγορές, οι κάρτες αποτελούν έναν αξιόπιστο, εύκολο και ασφαλή τρόπο πληρωμών.

Πρέπει βέβαια να ακολουθούνται ορισμένοι βασικοί κανόνες, όπως π.χ. να ελέγχετε την αξιοπιστία του site, να βεβαιώνεστε ότι τα στοιχεία της κάρτας θα σταλούν κρυπτογραφημένα, να κρατάτε αρχείο με τις online αγορές, να διαβάζετε προσεκτικά την πολιτική αποστολής και επιστροφής προϊόντων και τα σχετικά κόστη, κλπ.

email
Πηγή άρθρου: fpress.gr