Εμφάνιζαν την Ελλάδα ως… Ανταρκτική για να παίρνουν αποζημιώσεις

Αγρότης με τρακτέρ

Αγρότης με τρακτέρ

Κυκλώματα επί δεκαετίες παρουσίαζαν την Ελλάδα ως… Ανταρκτική προκειμένου να παραπλανούν τις αρχές και να εισπράττουν «μαϊμού» – αγροτικές αποζημιώσεις.

Στην απίστευτη αυτή καταγγελία προχώρησε σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής ο μέχρι πρότινος πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Θεόδωρος Σαρρής:

«Βάφτιζαν το ψάρι, κρέας και εμφάνιζαν τη χώρα μας να έχει συνεχώς κακοκαιρία, να πέφτει συνεχώς χαλάζι, να ρίχνει ολόχρονα χιόνι και να πλημμυρίζουν συνεχώς χιλιάδες στρέμματα από τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα. Και όλα αυτά για να εισπράττουν εκατομμύρια ευρώ σε “μαϊμού” αγροτικές αποζημιώσεις. Έκαναν, σας λέω, την Ελλάδα, Ανταρκτική»

Ο πρώην πρόεδρος του ΕΛΓΑ, για να γίνει περισσότερο πειστικός, όταν πήγε να υποβάλει την παραίτησή του στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης εξήγησε ότι η χώρα μας αξιώνει αποζημιώσεις ανάλογα με τα καιρικά φαινόμενα που σημειώνονται.

O κ. Σαρρης εξήγησε οτι η χώρα μας αξιώνει αποζημιώσεις ανάλογα με τα καιρικά φαινόμενα που σημειώνονται. Κάθε χρόνο πλήρωνε, με εύκρατο καιρό,περί τα 750 εκατ. ευρώ, τη στιγμή που ολόκληρη Γαλλία, με το ψυχρό κλίμα που έχει, πληρώνει μόλις 150 εκατ. ευρώ το χρόνο.

Όπως καταγγέλλει ο κ. Σαρρής,μόνο το 2009 μοιράστηκαν 500 εκατ. ευρώ ως αγροτικές αποζημιώσεις, ακόμη και σε ανθρώπους που δεν είχαν δηλώσει ότι υπέστησαν ζημιές. Υπήρξαν αγρότες που βρήκαν χρήματα στο λογαριασμό τους, χωρίς καν να τα ζητήσουν και όταν αποκαλύφθηκε τι είχε συμβεί η Κομισιόν μας ζητούσε να επιστρέψουμε τα χρήματα.

Πηγή άρθρου: newpost.gr