Ένα χρόνο παράταση για την απόσυρση παλαιών αυτοκινήτων

Απόσυρση αυτοκινήτων

Απόσυρση αυτοκινήτων

Παράταση ενός έτους στο μέτρο της απόσυρσης οχημάτων έδωσε το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με διάταξη που ψηφίστηκε στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν έως τις 31 Δεκεμβρίου 2013 να αποσύρουν το όχημά τους εφόσον η πρώτη άδεια κυκλοφορίας έχει εκδοθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου 2000 και με την προϋπόθεση ότι έχουν καταβληθεί τα τέλη κυκλοφορίας του έτους διαγραφής του οχήματος καθώς και τυχόν οφειλόμενα τέλη προηγούμενων ετών αν δεν είχαν κατατεθεί στην εφορία οι πινακίδες.

Η απαλλαγή από τα τέλη ταξινόμησης λόγω απόσυρσης αφορά οχήματα έως 2.000 κυβικά εκατοστά. Με τον ίδιο νόμο ρυθμίστηκαν και θέματα, όπως απαλλαγή από τέλος ταξινόμησης αναπηρικών αυτοκινήτων, απαλλαγή από το τέλος ταξινόμησης πολύτεκνων γονέων και αλλαγή του φόρου πολυτελείας στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ.

Όσον αφορά στις αλλαγές που έγιναν στη φορολόγηση των αναπηρικών ΙΧ σύμφωνα με τις νέες διατάξεις, ορίζεται ότι ορίζεται ότι από 1.1.2013 το ποσοστό αναπηρίας για την παραλαβή αυτοκινήτου με απαλλαγή από το τέλος ταξινόμησης καθορίζεται με βάση τη γνωμάτευση των οικείων υγειονομικών επιτροπών του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και ότι δεν γίνονται δεκτές από τις τελωνειακές αρχές γνωμάτευσης άλλων επιτροπών.

Επίσης, οι ιδιοκτήτες ΙΧ με τρία παιδιά θα μπορούν να αποκτήσουν και πάλι αυτοκίνητο χωρίς να πληρώσουν τέλη ταξινόμησης, ενώ κάτι τέτοιο πριν από την εφαρμογή του νέου νόμου απαγορευόταν.

email
Πηγή άρθρου: newpost.gr