Έρχονται και τα “500άρικα” για τα ανασφάλιστα ΙΧ

Οχήματα

Οχήματα

Μήπως έχετε εμπλακεί στο τροχαίο ατύχημα αλλά έχετε ανασφάλιστο όχημα; Σας σταμάτησε για έλεγχο η τροχαία και δυστυχώς – ξεχάσετε να ανανεώσετε την ασφαλειά σας;

Τότε θα διαπιστώσετε ότι καλύτερα να είχατε πληρώσει ή ανανεώσει την ασφάλεια του αυτοκινήτου σας καθώς ο πέλεκυς θα πέσει βαρύς.

Καταχήν στην πρώτη περίπτωση (τροχαίο) θα αφαιρείται η ἀδεια του οχήματος σας μαζί με τις πινακίδες για δύο χρόνια. Μάλιστα δεν υπάρχει και η δυνατότητα επιστροφής τους ακόμη ακι αν υποβάλλεται ένσταση.

Σε περίπτωση που εντοπιστεί κάποιος οδηγός να κυκλοφορεί με ανασφάλιστο όχημα σε τυχαίο έλεγχο της Τροχαίας χωρίς να είναι υπαίτιος τροχαίου, τότε αφαιρούνται η άδεια κυκλοφορίας και οι πινακίδες για δέκα ημέρες.

Ωστόσο το πρόστιμο σε αυτή την περίπτωση είναι βαρύ: 500 ευρώ για ΙΧ και 250 ευρώ για δίκυκλα. Μόνο που για να επιστραφούν η άδεια και οι πινακίδες θα πρέπει να προσκομιστούν στην Τροχαία ασφαλιστήρια συμβόλαια, ότι το όχημα ή το δίκυκλο είναι όντως ασφαλισμένο. Σε περιπτώσεις δημοσίας χρήσεως φορτηγών και λεωφορείων, το πρόστιμο φθάνει τα 1.000 ευρώ.

Τα παραπάνω ποσά πληρώνονται ολόκληρα και δεν δίνεται η δυνατότητα να μειωθούν στο μισό, όπως γίνεται σε άλλες τροχαίες παραβάσεις.

Και βέβαια το πρόστιμο που θα κληθείτε να πληρώσετε, μην νομίζετε ότι θα το γλυτώσετε ακόμη και δεν είχε περάσει ένας μήνας από την ημερομηνία λήξης του συμβολαίου.

Το όχημα θεωρείται ανασφάλιστο ακόμα και εάν έχουν περάσει 10 λεπτά από την ώρα που αναγράφεται στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο και αυτό δεν έχει ανανεωθεί.

email
Πηγή άρθρου: fpress.gr