Ετοιμάζονται αλλαγές στον Τειρεσία και τη «μαύρη λίστα» του

Αλλαγές στον Τειρεσία

Αλλαγές στον Τειρεσία

Αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του Τειρεσία και της περίφημης «μαύρης λίστας» του, προωθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών.Αιτία; Ο άνευ προηγουμένου συνωστισμός ο οποίος παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στους κόλπους του, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, που έχει επιδεινώσει την έλλειψη ρευστότητας στην αγορά.

Συγκεκριμένα, οι αλλαγές που προωθούνται θα αφορούν στον τρόπο παρακολούθησης και καταγραφής των δεδομένων που αφορούν στην πιστοληπτική ικανότητα των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων. Το ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί σε τρεις βασικούς άξονες και συγκεκριμένα στον χρόνο παραμονής στη μαύρη λίστα, που σήμερα θεωρείται και είναι πολύ μεγάλος, στα όρια του καταδικαστικού για όποιον διαβεί τον Ρουβίκωνα, στο όριο εγγραφής στη λίστα, που είναι υπό τις παρούσες συνθήκες πολύ χαμηλός, ενώ διαφοροποίηση ετοιμάζεται και στο κομμάτι των επιταγών, οι οποίες αποτελούν μια από τις βασικές αιτίες που κάποιος εγγράφεται σήμερα στη «μαύρη λίστα» του Τειρεσία.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης, τα οποία είναι συναρμόδια, βρίσκονται στην τελική φάση επεξεργασίας των αλλαγών και σύντομα θα είναι σε θέση να κάνουν τις ανακοινώσεις.

Πηγή άρθρου: voria.gr