Εξετάζονται αλλαγές στη φορολόγηση των ΙΧ από την κυβέρνηση

αυτοκίνητα

Αυτοκίνητα

Αλλαγές στα κριτήρια φορολόγησης των ΙΧ αυτοκινήτων εξετάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών, Γ. Μαυραγάνης. «Υπάρχουν σκέψεις για αναπροσαρμογή στα κριτήρια φορολόγησης των αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης ενόψει της υιοθέτησης ενός νέου σταθερού φορολογικού νομοθετικού πλαισίου», δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών.

Μάλιστα, ο κ. Μαυραγάνης ανάφερε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο το κριτήριο φορολόγησης των ΙΧ να μην βασίζεται αποκλειστικά στον κυβισμό του οχήματος αλλά και στην εργοστασιακή του αξία.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου, ο υφυπουργός Οικονομικών, σημείωσε: «Πολλές φορές τα κυβικά δεν έχουν σχέση με την εργοστασιακή αξία. Κι είναι ένα θέμα που εξετάζουμε για να δούμε αν μπορούμε σε αυτό το κομμάτι της νομοθεσίας να υπάρξουν σοβαρές αλλαγές».

Ακόμα, αναφερόμενος στον φόρο πολυτελείας για τα οχήματα μεγάλου κυβισμού, ο κ. Μαυραγάνης παρέπεμψε για το μέλλον ενδεχόμενο επανεξέτασής τους με «ισοδύναμες προτάσεις».

email
Πηγή άρθρου: voria.gr