Φόρος Ακίνητης Περιουσίας: Εξαιρούνται τα …”Golden boys”

Φόρος Ακίνητης Περιουσίας

Φόρος Ακίνητης Περιουσίας

Απέναντι στον ενιαίο φόρο ακινήτων –το χαράτσι το οποίο από την 1/1/2014 θα αντικαταστήσει το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ και τον φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας- θα είμαστε όλοι ίσοι.

Όλοι; Εκτός από ορισμένους οι οποίοι θα είναι περισσότεροι …ίσοι από τους υπόλοιπους. Το νομοσχέδιο –αναμένεται να δοθεί σε δημόσια διαβούλευση εντός της επόμενης εβδομάδας- κάνει πολλά και πλούσια δώρα στους ολίγους.

Δείτε ποιοι πέφτουν στα μαλακά.

Οι κατασκευαστές. Για τα απούλητα (περίπου 200.000-250.000) που έχουν στην κατοχή τους θα εφαρμόζεται μειωτικός συντελεστής 0,4 (σημαίνει ότι θα γίνεται έκπτωση φόρου 60%) εφόσον το κτίσμα δεν έχει πάρει ακόμη κανονικό ρεύμα και αποδεικνύεται ότι παραμένει κενό. Τα κενά διαμερίσματα των απλών θνητών, θα φορολογούνται κανονικά καθώς σε αυτά δεν θα εφαρμόζεται η έκπτωση φόρου του 60%

Οι ιδιοκτήτες μεγάλης ακίνητης περιουσίας. Σε σχέση με αυτά που πληρώνουν σήμερα για χαράτσι ΔΕΗ και ΦΑΠ, ο φόρος θα είναι μειωμένος με το νέο σύστημα υπολογισμού ακόμη και κατά 50-60%. Αυτό το ποσό που θα γλιτώσουν οι έχοντες ακίνητη περιουσία αξίας πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, θα κληθούν να το πληρώνουν οι ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων και οικοπέδων οι οποίοι θα κληθούν για πρώτη φορά να βάλουν το χέρι στην τσέπη.

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων μεγάλης επιφάνειας (ξενοδόχοι, βιομήχανοι, μεγαλοαγρότες) οι οποίοι θα δικαιούνται έκπτωση η οποία θα φτάνει ακόμη και στο 75% για τα ακίνητά τους. Για τους μικρούς κλήρους γης και τα μικρά διαμερίσματα, δεν θα υπάρχει καμία τέτοια έκπτωση.

Πηγή άρθρου: fpress.gr