Η Ε.Ε. θα χρηματοδοτεί την Ελλάδα ακόμη και αν βγει από το ευρώ

Der Spiegel

Der Spiegel(Πηγή φωτογραφίας:e-go.gr)

Σχέδιο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, βάσει του οποίου η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να λαμβάνει βοήθεια ακόμη και μετά την έξοδο από το ευρώ, αποκαλύπτει το περιοδικό “Der Spiegel”.

Σε άρθρο που δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική του έκδοση, το γερμανικό περιοδικό σημειώνει ότι το Ταμείο διάσωσης, EFSF, θα σταματήσει να χορηγεί μόνο εκείνα τα χρήματα, τα οποία πηγαίνουν κατευθείαν στον ελληνικό προϋπολογισμό.

Αντιθέτως, αναφέρεται ότι τα δισεκατομμύρια με τα οποία εξυπηρετείται το χρέος των κρατικών ομολόγων θα συνεχίσουν να χορηγούνται στην Ελλάδα, ώστε να καταστεί δυνατόν να αποτραπούν απώλειες στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, οι οποίες τελικά θα είχαν αντίκτυπο στους προϋπολογισμούς των κρατών-μελών.

Στο άρθρο τονίζεται ακόμη ότι αν η Ελλάδα εξακολουθήσει να είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα δικαιούται να λαμβάνει βοήθεια από τις Βρυξέλλες, όπως και τα υπόλοιπα κράτη με δικό τους νόμισμα, όταν αντιμετωπίζουν μια δύσκολη κατάσταση. Τότε, διευκρινίζεται, αυτή η βοήθεια δεν θα χρηματοδοτείται από τις χώρες της Ευρωζώνης, αλλά από τα 27 κράτη-μέλη της Ε.Ε. .

email
Πηγή άρθρου: iefimerida.gr