Η Ελλάδα έχει εκπληρώσει όλες τις προϋποθέσεις, λέει ο Ευ. Βενιζέλος εν όψει του Eurogroup

Ευ.Βενιζέλος

Ευ.Βενιζέλος.(Πηγή φώτο:online-pressblog.blogspot.com)

«Η Ελλάδα προσέρχεται στη σημερινή κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup έχοντας εκπληρώσει όλες τις προϋποθέσεις που της είχαν τεθεί προκειμένου να εγκριθεί το νέο πρόγραμμα, βασική παράμετρος του οποίου είναι το PSI», τόνισε την Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος, λίγες ώρες πριν αρχίσει η κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup για το νέο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα.

Ο κ. Βενιζέλος ουσιαστικά απευθύνεται στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, και λέει ότι αφού η κυβέρνηση επλήρωσε τις αναγκαίες προϋποθέσεις, τώρα πλέον η ευθύνη ανήκει σε αυτές, ώστε να εγκρίνουν το νέο δάνειο και να δώσουν τέλος στην αβεβαιότητα που έπληξε τόσο τη χώρα μας όσο και γενικότερα τη ζώνη του ευρώ.

«Η Ελλάδα κινήθηκε σε όλα τα θέματα, συμπεριλαμβανομένης και της συμφωνίας με τον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με τις αποφάσεις και τις οδηγίες των οργάνων της Ευρωζώνης. Αυτό επιβεβαιώθηκε στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις του Eurogroup» σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών.

«Είναι συνεπώς προφανές ότι αναμένουμε σήμερα να κλείσει μια μακρά περίοδος αβεβαιότητας που δεν ωφέλησε ούτε την ελληνική οικονομία ούτε την Ευρωζώνη συνολικά.

Η Ευρώπη γνωρίζει πώς αυτό που έχει σημασία είναι να στέλνει καθαρά μηνύματα με αποφάσεις που ολοκληρώνονται και εφαρμόζονται και με κανόνες που είναι σταθεροί και δεν μεταβάλλονται κάθε λίγο» προσέθεσε.

«Από την δική του πλευρά», υπογράμμισε, «ο ελληνικός λαός στέλνει στην Ευρώπη το μήνυμα πώς έκανε ήδη και θα κάνει τις θυσίες που απαιτούνται για να ανακτήσει η πατρίδα μας την ισότιμη θέση της στην ευρωπαϊκή οικογένεια προστατεύοντας έτσι τις κατακτήσεις πολλών δεκαετιών.

Αυτό είναι για τους Έλληνες ζήτημα εθνικής αξιοπρέπειας, αλλά και εθνική στρατηγική επιλογή στην οποία δεν αντιτάσσεται καμία άλλη ολοκληρωμένη και υπεύθυνη επιλογή».

Ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε και στα προβλήματα που υφίστανται ακόμα σε ό,τι αφορά τη νέα βοήθεια, οι οποίες και επηρεάζουν, όπως αναφέρει, το κλίμα των συζητήσεων.

«Μέχρι την τελευταία στιγμή η διαπραγμάτευση συνεχίζεται, τεχνικά προβλήματα τίθενται, επιμέρους παράμετροι εξετάζονται, προτιμήσεις ή προτεραιότητες θεσμικών εταίρων ή κρατών- μελών επηρεάζουν το κλίμα της συζήτησης» είπε συγκεκριμένα, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα ότι «όλα αυτά  θα κριθούν τελικά με βάση την απόφαση της 26ης Οκτωβρίου και με ύπατο κριτήριο τις αρχές που διέπουν το ευρωπαϊκό εγχείρημα».

Πηγή άρθρου: Newsroom ΔΟΛ