Η Moody’s υποβαθμίστηκε από Τράπεζες

Moodys

Moodys(Πηγή φωτογραφίας:blog.panorama.it)

Τη Moody’s «υποβάθμισαν» μεγάλες τράπεζες της Δανίας. Κρίνοντας ότι οι αξιολογήσεις του οίκου έχουν «περιορισμένη αξία», χρηματοπιστωτικά ιδρύματα έχουν διακόψει τη συνεργασία τους μαζί του.

Συγκεκριμένα, η τελευταία τράπεζα που έδειξε την πόρτα της εξόδου στη Moody’s αμφισβήτησε την αξιοπιστία των «ευμετάβλητων» απόψεών της. Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, έπειτα από διαβεβαιώσεις Δανών επενδυτών ότι οι εκτιμήσεις του οίκου αξιολόγησης «έχουν περιορισμένη αξία», η Nykredit έγινε το πιο πρόσφατο ίδρυμα που δεν μισθώνει πλέον τις υπηρεσίες του οίκου.

Προηγήθηκαν η Realkredit Danmark, μέρος της Danske Bank που ασχολείται με ενυπόθηκα δάνεια, ενώ ανάλογη κίνηση εξετάζεται και από την Jyske Bank, σύμφωνα με τη διοίκηση.

«Εχουν υπερβεί τα όρια της δίκαιης αντιμετώπισης» σχολίασε ο Steen Nygaard, υψηλόβαθμο στέλεχος της Jyske. Από την πλευρά του, στέλεχος της Νykredit σχολίασε πως «σχεδόν κάθε δύο μήνες η Moody’s βρίσκει κάτι καινούργιο να λάβει υπόψη».

H Moody’s τον Ιούνιο άσκησε κριτική κατά της αγοράς ενυπόθηκων στεγαστικών ομολόγων της Δανίας, ύψους 470 δισ. $ (η τρίτη μεγαλύτερη παγκοσμίως), για το ότι απέτυχε να περιορίσει το χρηματοδοτικό ρίσκο που προκλήθηκε από αναντιστοιχία στις λήξεις χρηματοδότησης και δανεισμού.

Πηγή άρθρου: ethnos.gr