Η Πειραιώς καταγγέλλει δημοσίευμα του Reuters

Τράπεζα Πειραιώς

Τράπεζα Πειραιώς(Πηγή φωτογραφίας:nooz.gr)

Αυστηρή ανακοίνωση, στην οποία χαρακτηρίζει δυσφημιστικό δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, για δήθεν κρυφές αγοραπωλησίες ακινήτων από τον πρόεδρο της, κ. Μιχάλη Σάλλα και μέλη της οικογενείας του, εξέδωσε η Τράπεζα Πειραιώς.

Η τράπεζα επισημαίνει ότι η δραστηριότητα του συντάκτη του δημοσιεύματος κ. Stephen Grey και της ομάδας του αποτελεί ήδη, πριν από το δημοσίευμα, αντικείμενο δικαστικής διερεύνησης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο κ. Grey έχει κτίσει τους ισχυρισμούς του πάνω σε ένα ασαφούς προέλευσης, αλλά συγκεκριμένης σκοπιμότητας, έγγραφο και επικαλείται δημόσια προσβάσιμα στοιχεία με σκοπό να προσδώσει αληθοφάνεια στο άρθρο του.

Επιπλέον, η Πειραιώς ξεκαθαρίζει ότι οι εταιρείες στις οποίες αναφέρεται το δημοσίευμα είναι μεταξύ εκείνων που κυκλοφόρησαν – δημοσιεύθηκαν σε blogs, μετά από «καταγγελίες» πρώην υπαλλήλου, η οποία κατηγορείται από την Τράπεζα Πειραιώς για δύο κακουργήματα.

Και καταλήγει η ανακοίνωση της τράπεζας:

«Ως αποτέλεσμα αυτών των δημοσιευμάτων οι εταιρείες που αναφέρονται στο δημοσίευμα έχουν τύχει ενδελεχούς ελέγχου από τις Εποπτικές και Ελεγκτικές Αρχές χωρίς να διαπιστωθεί το παραμικρό επιλήψιμο θέμα.

Σε ό,τι αφορά τις συναλλαγές με την Τράπεζα Πειραιώς, ουδεμία παράνομη ή παράτυπη ενέργεια έχει υπάρξει οποτεδήποτε».

Πηγή άρθρου: nooz.gr