Κατασχέσεις ταμειακών μηχανών για χρέη

Ταμειακή μηχανή

Ταμειακή μηχανή

Χωρίς ταμειακές μηχανές θα μένουν όσοι ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων και καταστημάτων ψυχαγωγίας έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο πάνω από 50.000 ευρώ.

Είκοσι χιλιάδες επιχειρήσεις που οφείλουν συνολικά πάνω από 1 δισ. ευρώ έχει στοχοποιήσει το υπουργείο Οικονομικών το οποίο έχει δώσει εντολή για εκτεταμένους ελέγχους από το ΣΔΟΕ και υπαλλήλους εφοριών, μέσα στον Αυγουστο, σε μπαρ, εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες κλπ.

Με την Πράξη Νομοθετικού περιεχομένου που εκδόθηκε προβλέπεται ότι “σε βάρος επιχειρήσεων που λειτουργούν νυχτερινές ώρες, τα Σάββατα, τις Κυριακές, τις αργίες καθώς και τον μήνα Αύγουστο και έχουν συνολική βεβαιωμένη ληξιπρόθεσμη οφειλή, αποκλειστικά προς το Δημόσιο, άνω του ποσού των 50.000 ευρώ, επιτρέπεται η κατάσχεση κινητών στα χέρια του οφειλέτη εντός της επιχείρησης κατά τις ώρες λειτουργίας της και καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Στην κατάσχεση κατά τις νυχτερινές ώρες παρίσταται ως μάρτυρας δημόσιος υπάλληλος ή αστυνομικό όργανο”.

Όπως σημειώνει το ΕΘΝΟΣ, μέχρι σήμερα απαγορευόταν η αναγκαστική εκτέλεση, γεγονός που εμπόδιζε το Δημόσιο στη λήψη άμεσων και αποτελεσματικών μέτρων σε βάρος οφειλετών. Έτσι η αρχές δεν μπορούσαν να προχωρήσουν σε κατασχέσεις Σαββατοκύριακα, αργίες, νυχτερινές ώρες και καθ’ όλη τη διάρκεια του Αυγούστου.

ΥΠΟΙΚ: Δεν μπορεί το Δημόσιο να μην κάνει κατασχέσεις τον Αυγουστο που ο τζίρος αυξάνεται

Μάλιστα όπως υπογραμμίζει στην εφημερίδα στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, “δεν είναι δυνατόν να μην μπορεί το Δημόσιο να προχωρά σε κατασχέσεις τον Αύγουστο που ανεβαίνει κατακόρυφα ο τζίρος των τουριστικών επιχειρήσεων” και αναφέρει ως παράδειγμα πρόσφατη “έφοδο” σε δημοφιλές νυχτερινό κέντρο σε νησί των Κυκλάδων με βεβαιωμένα χρέη πολύ πάνω από τα 50.000 ευρώ, αλλά λόγω νομοθετικού κενού οι ελεγκτές δεν μπορούσαν να κατάσχουν τις εισπράξεις που ξεπερνούσαν τα 400.000 ευρώ.

email
Πηγή άρθρου: newsit.gr