Κι όμως… Λεφτά υπάρχουν

Λεφτά υπάρχουν

Λεφτά υπάρχουν

Η οικονομική κρίση όχι μόνο δεν πλήττει τον πλούτο, αλλά τον γιγαντώνει.

Αυτό προκύπει από στοιχεία της Wealth-X, που δημοσιεύει σήμερα το Βήμα της Κυριακής. Σύμφωνα με την έκθεση, οι πλούσιοι όχι μόνο δεν βλέπουν την περιουσία τους να συρρικνώνεται, αλλά γίνονται πλουσιότεροι.

Πιο συγκεκριμένα, στα χέρια 505 Ελλήνων βρίσκονται αυτή τη στιγμή 60 δισ. ευρώ. Η περιουσία τους, σύμφωνα με τα στοιχεία, έχει αυξηθεί κατά 20% σε σχέση με πέρσι, κάτι που σημαίνει ότι τα 50 (περυσινά) δισ. ευρώ αυξήθηκαν σε 60 δισ. ευρώ.

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με την έρευνα, οι εκατομμυριούχοι θα αυξηθούν, αφού υπολογίζεται ότι οι εκατομμυριούχοι με περιουσία άνω του 1 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με εκτιμήσεις των τμημάτων Private Banking των τραπεζών, θα είναι περίπου 8.000, καθώς μόνο 2.678 άτομα στο Χρηματιστήριο Αθηνών διαθέτουν μετοχές που ξεπερνούν σε αξία το 1 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά τις επενδύσεις, οι εκατομμυριούχοι και οι δισεκατομμυριούχοι του πλανήτη επενδύουν κατά 22% σε ακίνητα, 15% σε μετοχές, 15% σε εταιρικά ομόλογα ενώ διατηρούν ένα 13% σε ρευστά διαθέσιμα. Οι επενδύσεις τους σε κρατικά ομόλογα φτάνουν το 8%, σε νομίσματα το 7% και σε χρυσό το 6%.

email
Πηγή άρθρου: newpost.gr