Κρυφές επιβαρύνσεις στο νέο φορολογικό

Εκκαθαριστικό Εφορίας

Εκκαθαριστικό Εφορίας

Κρυφές φορολογικές επιβαρύνσεις για εκατομμύρια φορολογούμενους φέρνει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, εξαιτίας της αύξησης στη μηνιαία παρακράτηση φόρου.

Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής», υπάρχουν σημαντικές απώλειες για μισθωτούς με 1 έως 3 παιδιά, καθώς στο φορολογικό δεν υπολογίζονται οι νέες παρακρατήσεις φόρων.

Μάλιστα, οι άγαμοι και έγγαμοι χωρίς παιδιάέχουν σαφώς ευνοϊκότερη μεταχείριση από όσους έχουν παιδιά, καθώς σύμφωνα με το δημοσίευμα: «άγαμος – έγγαμος χωρίς παιδιά με ετήσιο εισόδημα ως 23.000 ευρώ, δηλαδή μηνιαίο μισθό ως 1.643 ευρώ καθαρά (έχουν αφαιρεθεί οι ασφαλιστικές κρατήσεις αλλά όχι η παρακράτηση φόρου), θα διαπιστώσει αύξηση στον μισθό του ως και 28 ευρώ αν το μηνιαίο φορολογητέο εισόδημά του είναι στα επίπεδα των 600-700 ευρώ».

Ωστόσο, αν το ετήσιο εισόδημά του ξεπεράσει τα 23.000 ευρώ, θα δει μείωση μισθού που θα ξεκινά από τα 4 ευρώ και φθάνει ως τα 160 ευρώ σε εισόδημα 50.000 ευρώ. Η μείωση του μισθού οφείλεται στην αυξημένη παρακράτηση.

Παράλληλα, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι με παιδιά σχεδόν όλων των εισοδηματικών κλιμακίων θα δουν αύξηση στην παρακράτηση φόρου και μείωση στο μισθό τους.

Αυξήσεις από 6 έως 14 ευρώ θα δουν όσοι έχουν ένα παιδί και εισόδημα από 571 έως 786 ευρώ. Όσοι ξεπερνούν αυτό τον μισθό θα δουν μεγαλύτερη μείωση, όπως και όσοι έχουν δύο παιδιά.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ακόμα και όσοι δικαιούνται το νέο επίδομα τέκνων θα πρέπει να ζήσουν με τον μειωμένο μισθό από αρχές του νέου έτους, ενώ το επίδομα θα το λάβουν κάποια στιγμή μέσα στο καλοκαίρι του 2013.

Πηγή άρθρου: nooz.gr