Λαγκάρντ: Δεν έχω διάθεση να επαναδιαπραγματευθώ

Κριστίν Μαντλέν Οντέτ Λαγκάρντ

Κριστίν Μαντλέν Οντέτ Λαγκάρντ.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε πως «δεν έχει καμία διάθεση» να επαναδιαπραγματευθεί το δάνειο που έχει χορηγηθεί στην Ελλάδα από το Ταμείο, την ΕΕ και την ΕΚΤ.

«Ουδεμία διάθεση έχω να διαπραγματευθώ και να αναδιαπραγματευθώ. Διάθεση έχουμε να βρούμε τα δεδομένα», τόνισε η Λαγκάρντ, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.

«Είμαι βεβαία πως η ελληνική κυβέρνηση θα έχει λαμπρά αριθμητικά στοιχεία να μας παρουσιάσει. Ανυπομονώ να δω τι έχει πράξει τους τελευταίους μήνες για να προσαρμοσθεί στο πρόγραμμα» που έχουν καταρτίσει οι τρεις διεθνείς δανειστές της, τόνισε η Λαγκάρντ.

Η τρόικα θα καταγράψει τι έγινε και τι όχι στην Ελλάδα Οι συζητήσεις των εκπροσώπων της τρόικας στην Αθήνα θα καταγράψουν τι έγινε και τι δεν υλοποιήθηκε τους προηγούμενους μήνες, ανέφερε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Ουάσιγκτον για την έκθεση του ΔΝΤ όσον αφορά την αμερικανική οικονομία.

Η κ. Λαγκάρντ τόνισε ότι θα δούμε τι έχει γίνει τους προηγούμενους μήνες και πως μπορούμε να προχωρήσουμε σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές.

Πηγή άρθρου: isotomia.gr