Λύση για το πρόβλημα χρέους της Ελλάδας βρίσκει 11χρονος Ολλανδός

Λύση για το Ελληνικό χρέος

Λύση για το Ελληνικό χρέος(Πηγή φωτογραφίας:... vagia-gr.blogspot.com )

Εντεκάχρονος Ολλανδός έλαβε ειδική μνεία στον οικονομικό διαγωνισμό Γούλφσον για το σενάριό του με θέμα την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση.

Ο μαθητής προτείνει την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, την επιστροφή στη δραχμή και την επιβολή προστίμων σε όσους Έλληνες προσπαθήσουν να κρατήσουν τα ευρώ χωρίς να τα ανταλλάξουν με δραχμές.

Για την πρότασή του αυτή ο 11χρονος Γιούρε Χέρμανς κέρδισε μια δωροεπιταγή ύψους 100 ευρώ.

Το πρώτο βραβείο του διαγωνισμού, που είχε θέμα πώς η Ευρώπη θα αντιμετωπίσει με τον καλύτερο τρόπο μια ενδεχόμενη έξοδο κρατών από την ευρωζώνη, είναι 200.000 στερλίνες, το δεύτερο μεγαλύτερο χρηματικό βραβείο μετά το Νόμπελ.

Σύμφωνα με την πρόταση του 11χρονου, η Ελλάδα θα πρέπει να εγκαταλείψει το ευρώ και οι πολίτες της θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν μια «μηχανή συναλλάγματος» για να μετατρέψουν τα ευρώ σε δραχμές.

Στη συνέχεια, η ελληνική κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει τα ευρώ των πολιτών για να αποπληρώσει τα υψηλά χρέη.

Μάλιστα, ο Χέρμανς παρομοίασε το πρόβλημα με μια… πίτσα.

Οι πιστωτές της Ελλάδας θα παίρνουν ένα κομμάτι από την πίτσα, μέχρι να αποπληρωθεί το χρέος.

Ο 11χρονος έχει τη λύση και για όσους προσπαθήσουν να κρατήσουν ευρώ. Γι’ αυτούς προτείνει πρόστιμο ίσο ή διπλάσιο με την αξία του ποσού που προσπάθησαν να κρύψουν.

Το «Βραβείο Γούλφσον για την οικονομία» χρηματοδοτείται από τον Σάιμον Γούλφσον, γενικό διευθυντή της βρετανικής αλυσίδας ενδυμάτων Next, ο οποίος διορίσθηκε στη Βουλή των Λόρδων από την κυβέρνηση των Συντηρητικών τον Ιούνιο του 2010.

Το αγόρι δεν είχε περιληφθεί στους πέντε φιναλίστ, αλλά η επιτροπή έκρινε, δεδομένου ότι παρουσίασε μια σημαντική προσπάθεια, ότι αξίζει μια ειδική μνεία.

Ο Γιούρε Χέρμανς θέλει να γίνει διευθυντής ζωολογικού κήπου.

Πηγή άρθρου: tanea.gr