Μετά την “Αθηνά” και την “Αριάδνη” έρχεται το Εθνικό Σχέδιο “Διαφάνεια”

Οικονομική Διαφάνεια

Οικονομική Διαφάνεια

Μετά το σχέδιο “Αθηνά” για την παιδεία το οποίο έχει προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις,όπως σας έχουμε ενημερώσει  νέο νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή εντός των επομένων ημερών και συγκεκριμένα  το σύστημα «Αριάδνη»

Το σύστημα «Αριάδνη» περιλαμβάνει μία ψηφιακή – ηλεκτρονική βάση του συνόλου των συντάξεων των συνταξιούχων που δημιούργησε η ΗΔΙΚΑ, θα λειτουργεί με τη μορφή δικτυακής συνεργασίας συναρμόδιων υπηρεσιών και φορέων (ΗΔΙΚΑ, ασφαλιστικά ταμεία, ληξιαρχεία, κλπ) και, όπως αναφέρει το υπουργείο Εργασίας, η εφαρμογή του δεν συνεπάγεται κανένα απολύτως κόστος είτε για τους δικαιούχους ασφαλιστικών παροχών είτε για τους άμεσους συγγενείς τους.

Περισσότερα στο http://www.kefaloniatoday.com/epikerotita/oikonomia/meta-tin-athina-erchete-ke-i-ariadni-63449.html

Στον Α. Σαμαρά και στους υπουργούς Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Α. Μανιτάκη, Δημοσίας Τάξης, Ν. Δένδια και Δικαιοσύνης, Αντ. Ρουπακιώτη, παρέδωσε το Εθνικό Σχέδιο κατά της Διαφθοράς «Διαφάνεια», ο Γεν. Γραμ. Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Γεώργιος Σούρλας.

Στόχος του προγράμματος είναι η αντιμετώπιση των φαινομένων διαφθοράς και η ενίσχυση της διαφάνειας για τη θωράκιση του πολιτικού συστήματος, την εύρυθμη και ουσιαστική λειτουργία της Δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, επιδίωξη του προγράμματος «ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ» είναι να μπει τέλος στην «αναποφασιστικότητα στην οποία οδήγησαν οι ατέρμονες συζητήσεις κυβερνήσεων κατά το παρελθόν για την αναζήτηση πολιτικών, για την πάταξη της διαφθοράς και προώθηση της διαφάνειας».

Προτεραιότητα δίνεται στην καταπολέμηση της διαφθοράς σε τομείς αμέσου κινδύνου και υψηλών οικονομικών αποτελεσμάτων, όπως είναι η υγεία, οι προμήθειες, το λαθρεμπόριο, η φοροδιαφυγή, οι πολεοδομίες και η δημόσια διοίκηση.

Βασικά όργανα για την υλοποίηση του προγράμματος θα είναι:

  • Ο Εθνικός Συντονιστής, που υπάγεται στον Πρωθυπουργό και έχει τις αρμοδιότητες συντονισμού, εποπτείας και ελέγχου όλων των εμπλεκομένων παραγόντων και των δράσεων για την καταπολέμηση της διαφθοράς.
  • Διυπουργική Γραμματεία, που αποτελείται από τους Γενικούς Γραμματείς των υπουργείων.
  • Συντονιστική Επιτροπή, την οποία θα αποτελούν οι επικεφαλείς όλων των επισήμων φορέων με αρμοδιότητα την καταπολέμηση της διαφθοράς στην χώρα μας
  • Συμβουλευτικό Σώμα. Θα το αποτελούν εκπρόσωποι από ελληνικούς και διεθνείς πολιτικούς, επιστημονικούς, επαγγελματικούς, παραγωγικούς, συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς φορείς, δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.
  • Περιφερειακή Επιτροπή. Θα αποτελείται από τους Γενικούς Γραμματείς των Περιφερειών της χώρας.
Πηγή άρθρου: ΚefaloniaToday Team