Μια δίκη στις ΗΠΑ για στεγαστικό που ενδιαφέρει τους… Έλληνες δανειολήπτες

Ρυθμίσεις για δανειολήπτες

Ρυθμίσεις για δανειολήπτες

Μπορεί και να ανοίγει i δρόμους.

Για αυτό και καλό είναι να παρακολουθείται στην πορεία του, ως θέμα. Ο λόγος αφορά στην αγωγή που άσκησε, στις ΗΠΑ, Αμερικανίδα η οποία είχε πάρει στεγαστικό δάνειο, αλλά θεωρεί ότι έπεσε θύμα απάτης, από τη στιγμή που και επισήμως διαπιστώθηκε ότι το επιτόκιο Euribor έχει «πειραχθεί». Με την αγωγή της, ζητά να αποζημιωθεί καθώς επιβαρύνθηκε παραπάνω από το κανονικό.

Υπενθυμίζεται ότι το Euribor είναι ένα επιτόκιο που αποτυπώνει το κόστος χρήματος στις συναλλαγές με ευρώ. Αν το επιτόκιο αυτό είναι «πειραγμένο», τότε αναλόγως «πειραγμένο» είναι και το επιτόκιο νε το οποίο καλούνται να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους οι καταναλωτές.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όλως …παραδόξως, το επιτόκιο είχε «πειραχθεί» προς τα πάνω, με αποτέλεσμα η ενάγουσα, όπως και χιλιάδες άλλοι δανειολήπτες να έχουν κληθεί να πληρώσουν βαρύτερο τίμημα.

Αν η συγκεκριμένη αγωγή κριθεί υπέρ της Αμερικανίδας δανειολήπτριας, τότε ανοίγει ο δρόμος για χιλιάδες αγωγές αναλόγου περιεχομένου και ύφους και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Ενδεχομένως και στην Ελλάδα, καθώς με βάση το Euribor προκύπτει το επιτόκιο και ελληνικών στεγαστικών δανείων.

email
Πηγή άρθρου: voria.gr