«Μοιραίο το πολυνομοσχέδιο» για τον τουρισμό λένε οι ταξιδιωτικοί πράκτορες

Τουρισμός

Τουρισμός

Για καταστροφή που θα επέλθει με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και η οποία δεν θα μπορέσει ποτέ να διορθωθεί κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος των Εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση:

«Το νομοσχέδιο – “σκούπα” επιτρέπει να εκδίδονται νέες άδειες κυκλοφορίας τόσο για νέα όσο και για μεταχειρισμένα τουριστικά λεωφορεία. Οι σχετικές προϋποθέσεις δεν θα εκσυγχρονίσουν τον στόλο των τουριστικών λεωφορείων. Όσον αφορά δε τιςαντικαταστάσεις ήδη υπαρχόντων λεωφορείων, οι επαγγελματίες που ήδη δραστηριοποιούνται στο τουριστικό λεωφορείο θα οδηγηθούν με μαθηματική ακρίβεια σε καταστροφή και έξοδο από το επάγγελμα.

Το ήδη συρρικνωμένο στον υπέρτατο βαθμό μεταφορικό έργο των τουριστικών λεωφορείων παραχωρείται και σε άλλους επαγγελματικούς κλάδους, για να το εκτελούν με Επιβατηγά Ιδιωτικής Χρήσης αυτοκίνητα (!), ενώ οι τελευταίοι δεν υποχρεώνονται και πάλι να ανοίξουν στον ανταγωνισμό κομμάτια του δικού τους έργου. Ο κλάδος των τουριστικών λεωφορείων θα γονατίσει, χωρίς να έχει καν τη δυνατότητα να συμμετάσχει στον πολυθρύλητο «υγιή ανταγωνισμό», όταν οι «ανταγωνιστές» του θα έχουν όλα τα πλεονεκτήματα.

Είναι απαράδεκτο να συμβεί αυτό, όταν το συγκεκριμένο νομοσχέδιο -για μία ακόμη φορά- δεν αγγίζει τα ΚΤΕΛ, την απελευθέρωση του έργου των οποίων έχει ζητήσει ο ΟΟΣΑ, αλλά ούτε και τα ΤΑΞΙ, που η απελευθέρωση του έργου τους έχει μετατεθεί ήδη πολλές φορές στις καλένδες…»

email
Πηγή άρθρου: newpost.gr