Μουσουρούλης προς Committee Λονδίνου: Σηκώστε την ελληνική σημαία

Μουσουρούλης προς Committee Λονδίνου: Σηκώστε την ελληνική σημαία

Μουσουρούλης προς Committee Λονδίνου: Σηκώστε την ελληνική σημαία.

Να στηρίξουν το ελληνικό νηολόγιο καλεί ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης, τους εφοπλιστές του Λονδίνου, σε συνάντηση με το προεδρείο της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας του Λονδίνου (Committee). Οι εκπρόσωποι των Ελλήνων εφοπλιστών του Λονδίνου βρίσκονται στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της ετήσιας συνάντησής τους με το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών.

Στα επιχειρήματα του υπουργείου, ώστε να πείσει τους εφοπλιστές να «γυρίσουν» πλοία στο ελληνικό νηολόγιο περιλαμβάνονται η σημασία που αποδίδει στη ναυτιλία η νέα πολιτική ηγεσία της χώρας, όπως επιβεβαιώθηκε και στην πρόσφατη συνάντηση της ΕΕΕ με τον κ. Σαμαρά αλλά και η επανασύσταση του υπουργείου Ναυτιλίας. Μάλιστα η δημιουργία ειδικής επιτροπής με εκπροσώπους από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη καταδεικνύει, σύμφωνα με του υπουργείο, τη βούληση για την τόνωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής ναυτιλίας.

Από την πλευρά της, πάντως, το  Committee πάγια υποστηρίζει ότι είναι ένθερμος υποστηρικτής ενός ενιαίου ισχυρού εθνικού νηολογίου. Ζητεί ωστόσο διασφαλίσεις σταθερού επενδυτικού περιβάλλοντος. Σύμφωνα με τους έλληνες εφοπλιστές του Λονδίνου  η ισχυρή ναυτιλιακή θέση της χώρας στην Ευρωπαϊκής Ενωσης μπορεί να ανοίξει νέες προοπτικές και να στηρίξει μια  νέα αναπτυξιακή πορεία της χώρας. Ξεκαθαρίζουν, πάντως, ότι γιαυτό απαιτείται σταθερό ρυθμιστικό περιβάλλον.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του Committee, Χαράλαμπος Φαφαλιός, σε εισήγησή του στη συνέλευση του Committee στις αρχές του καλοκαιριού έθεσε ότι τρεις προϋποθέσεις για τη στήριξη του ελληνικού νηολογίου. Τη μείωση της γραφειοκρατίας, την ενίσχυση της διαφάνειας και την επανασύσταση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας με την επανασύνδεσή του με το Λιμενικό Σώμα.

Πηγή άρθρου: reporter.gr