Ο ελληνικός τουρισμός “νοσεί” – 30% κάτω οι κρατήσεις

Διακοπές στην Ελλάδα

Διακοπές στην Ελλάδα

Δημοσίευμα της Handelsblatt, αναφέρει ότι η τουριστική κίνηση στην Ελλάδα βρίσκεται σε συνεχή φθίνουσα πορεία, κάτι που δε βοηθά στην ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας.

Η αναζήτηση ‘θεραπείας’ για τη μειωμένη τουριστική κίνηση της Ελλάδας αποτελεί άλλωστε κεντρικό θέμα σε πολλά γερμανικά δημοσιεύματα.

Ο ανταποκριτής της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt στην Ελλάδα Γκερντ Χέλερ σημειώνει ότι “η Ελλάδα αγωνίζεται (να προσελκύσει) τουρίστες” κάνοντας λόγο για εμφανή κάμψη της τουριστικής κίνησης στη χώρα. “Αν και βρισκόμαστε σε περίοδο υψηλών κρατήσεων, πολλές ξαπλώστρες παραμένουν κενές. Η μειωμένη κίνηση αρέσει βέβαια σε πολλούς επισκέπτες, ζημιώνει όμως τον τουρισμό”.

Οι Γερμανοί, που ήταν το 2011 με 2,3 εκατομμύρια η μεγαλύτερη “ομάδα” τουριστών, αποφεύγουν την Κέρκυρα, την Κρήτη και τις Κυκλάδες. Ο

30% κάτω οι κρατήσεις

Οι κρατήσεις από τη Γερμανία μειώθηκαν δραματικά σύμφωνα με Έλληνες και Γερμανούς ταξιδιωτικούς πράκτορες. “Αυτή τη στιγμή βρίσκονται 30% κάτω από πέρυσι”, λέει ο Κρίστιαν Βέσελς από τον τουριστικό όμιλο Rewe και αυτό “παρά τις καλές προσφορές”.

Η Handelsblatt επισημαίνει ότι αυτήν την περίοδο επιχειρείται να ενισχυθεί η προσέλευση τουριστών από τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, τη Σερβία, τη Ρωσία και την Τουρκία. “Τώρα θα πρέπει να μάθουμε ρωσικά” λέει χαρακτηριστικά ο ξενοδόχος Πάρης Παρασχούδης και προσθέτει ότι “μεταξύ των δύο εκλογικών αναμετρήσεων στην Ελλάδα δεν έγινε καμία κράτηση”

email
Πηγή άρθρου: ΚefaloniaTodayTeam