Ο Γ. Παπανδρέου είχε ενημερώσει τη Βουλή για έξοδο από το ευρώ

Γιώργος Παπανδρέου

Γιώργος Παπανδρέου.(Πηγή φωτο:euobserver.com)

Ο Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του, είχε ενημερώσει τη Βουλή για το θέμα της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη ως μία από τις πιθανές εξελίξεις όταν διαπιστώθηκε το πρόβλημα του ελλείμματος και του χρέους, αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου του πρώην πρωθυπουργού.

Η συζήτησε επανήλθε με αφορμή τη συνέντευξη που έδωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News ο Ρίτσαρντ Πάρκερ καθηγητής και οικονομικός σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού και δημοσιεύματα που ακολούθησαν.

Από το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού δόθηκε στη δημοσιότητα το απόσπασμα της ομιλίας του κ. Παπανδρέου στη Βουλή στις 19 Ιουνίου 2011, όταν είχε κάνει σχετική αναφορά.

Σε σύσκεψη με οικονομικούς συμβούλους και μέλη της κυβέρνησης, ο κ Παπανδρέου είχε θέσει προς αξιολόγηση τρεις επιλογές για την Ελλάδα ενόψει της αδυναμίας της χώρας να δανειστεί από τις αγορές. Την χρεοκοπία, κηρύσσοντας στάση πληρωμών, την έξοδο από το ευρώ  επίσης με στάση πληρωμών και τρίτον τη βοήθεια από το νέο μηχανισμό στήριξης.

Τέλος στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι ο κ. Παπανδρέου είχε ενημερώσει το κοινοβούλιο ότι οι δύο πρώτες επιλογές απορρίφθηκαν ενώ και το άτυπο υπουργικό Συμβούλιο στις 22 Απριλίου του 2010 έκανε ακριβώς την ίδια επιλογή.

email
Πηγή άρθρου: protothema.gr